Şu An Okunan
‘Kesin Bilgi’: Doctor Strange’in Devam Filminin Yönetmeni Sam Raimi

‘Kesin Bilgi’: Doctor Strange’in Devam Filminin Yönetmeni Sam Raimi

2002’de çektiği ‘Spider-Man’ ile Marvel’ın ‘sinema imparatorluğu’nun temelini atan yönetmen, söylentileri doğruladı. Raimi bir kez daha Marvel evrenine dönüyor.

2016 tarihli Doctor Strange’in devam filmi Doctor Strange and the Multiverse of Madness’ın hazırlık aşaması, yönetmen Scott Derrickson’ın Şubat ayında projeden çekilmesiyle çıkmaza girmişti. İlk filmi başarıyla kotaran Derrickson’ın ayrılma sebebi, yaratıcılık anlamında bu kez Marvel Studios ile ters düşmesi olmuştu. Kısa süre sonra ise ikinci filmi Sam Raimi’nin yöneteceği söylentisi ortaya çıkmış ve bu haber epey heyecan yaratmıştı. Raimi nihayet söylentileri doğruladı.

Kısa metrajlı ‘akıllı telefon filmleri’ platformu Quibi için çektiği, yayını bu ay başlayan korku antolojisi 50 States of Fright için ComingSoon’a röportaj veren yönetmen, Marvel ile el sıkıştıklarını söyledi. Tobey Maguire’lı Spider-Man serisiyle (2002-2007) sinemada çizgi roman uyarlamalarını âdeta mezarından kaldıran yönetmen, Doctor Strange karakteriyle ilişkisini şöyle anlattı: “Çocukken Doctor Strange’i severdim ama benim için her zaman Spider-Man ve Batman’in gerisindeydi. Büyük çizgi roman karakterleri arasında benim için herhalde beşinci sıradaydı.”

Sam Raimi ortada, Spider-Man 3 setinde

Raimi Spider-Man 2’nin (2004) bir sahnesinde Doctor Strange’in adının geçmesinin bugünlere işaret edip etmediği sorusuna, “Günün birinde filmini yapacağımız hiç aklıma gelmemişti; o replik tesadüfen oradaydı,” diye cevap verdi.

Doctor Strange and the Multiverse of Madness’ın çekimlerinin önümüzdeki Mayıs ayında başlaması planlanıyordu. Prodüksiyon malum sebeple ileri bir tarihe ertelendi. Benedict Cumberbatch’in bir kez daha Stephen Strange olarak karşımıza çıkacağı film için öngörülen vizyon tarihi 5 Kasım 2021.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.