Şu An Okunan
Akbank Sanat Kısa Film Kanalı Yayına Başlıyor

Akbank Sanat Kısa Film Kanalı Yayına Başlıyor

Yerli ve yabancı on iki filmlik seçkisiyle YouTube üzerinden yayın hayatına başlayacak kanal, kısa filmlere ücretsiz olarak erişme imkânı sağlayacak.

Geçtiğimiz sene seçkisinde yetmiş dört ülkeden toplam 2217 filme yer veren ve 2005 yılından beri Kısa Film Festivalleri aracılığıyla sinemaseverlerle buluşan Akbank Sanat, belirlediği seçkinin çevrimiçi olarak yayımlanmasına yönelik birtakım yeniliklere imza attı. Bu yenilikler kapsamında Akbank Sanat, hem yerli hem yabancı on iki filmi kendi YouTube kanalı aracılığıyla erişime açacak.

Yayına başlayacak bu kanalda yer alacak filmler arasında 16. Akbank Sanat Kısa Film Festivali’nin Ulusal ve Uluslararası Yarışmaların kazanan, Gökalp Gönen imzalı Avarya ve Daria Kashcheeva’nın Kız Çcouğu (Dcera, 2019) da bulunuyor. Ayrıca, festivaliden mansiyon ödülleriyle ayrılan Morad Mostafa imzalı Ward’ın Kına Partisi (Ward’s Henna Party, 2019) ve Mohammad Hormozi’nin yönettiği İç Dünya (Inner Self, 2019) da seçki kapsamında izlenebiliyor olacak.

Seçkideki diğer filmlerden öne çıkanlar ise şu şekilde: Zeynep Köprülü imzalı Orada (2019), Yona Rozenkier’in yönettiği Kelebekler (Parparim, 2019), Sinan Kesova’nın Hinterlant’ı (2017) ve yönetmenliğini Alican Yücesoy’un yaptığı Taş (2018).

Akbank Sanat’ın kısa filmleri paylaşacağı yeni kanalına Akbank Sanat YouTube kanalı üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.