Şu An Okunan
‘Alternatif’ Hollywood Tarihi

‘Alternatif’ Hollywood Tarihi

1 Mayıs’ta başlayacak Netflix dizisi Hollywood, “Hollywood pezevengi” olarak bilinen Scotty Bowers’ın “kanıtlanmamış” anılarından yola çıkıyor ve 1940’ların Hollywood’una, ırkçılığın, cinsiyetçiliğin ve homofobinin geçerli olmadığı alternatif bir tarih yazıyor.

Nip / Tuck’la (2003-2010) yaptığı çıkıştan bu yana izleyicileri daima bilinmedik alanlarda gezdiren, Pose ile geçen yılın en popüler şovlarından birine imza atan Ryan Murphy, yaratıcısı ve yapımcısı olduğu yeni mini dizi Hollywood’da, alternatif bir Hollywood tarihi sunacak. Dizi, İkinci Dünya Savaşı sonrasının Hollywood’unda ‘ne pahasına olursa olsun’ yolunu bulmaya çalışan bir grup genç oyuncu ve film yapımcısının serüvenleri üzerine kurulu. Senaryonun karşımıza çıkaracağı öyküler büyük oranda, 1940’lar ile 1980’ler arasının “Hollywood pezevengi” olarak bilinen Scotty Bowers’ın “kanıtlanmamış” anılarından yola çıkıyor. Bowers’ın anılarına avant-garde sinemacı Kenneth Anger’ın ‘Hollywood Babylon’u gibi kitaplarda değinilmiş; Bowers 2012 yılında ‘Full Service’ isimli kendi anı kitabını yayımlamıştı. Bowers kitapta bahsettiği kişiler artık hayatta olmadığı için, “gerçeğin onlara zarar veremeyeceğini” söylemişti.

Patti Lupone, Darren Criss ve Dylan McDermott’ın oyuncuları arasında bulunduğu dizide, Rock Hudson ve Vivien Leigh gibi Hollywood ünlüleri de birer karakter olarak yer alacak. Dizinin ‘alternatif tarih’ tarafı, yalnızca magazinel söylentilere değinecek olmasından kaynaklanmıyor. Senaryo yazılırken, aynı zamanda bir “ya böyle olsaydı?” yaklaşımı benimsenmiş. Dizi ekibinden Janet Mock anlatıyor: “Ya bir grup dışlanmış kişiliğe kendi öykülerini anlatma fırsatı verilseydi? Ya projelere yeşil ışığı yakan kişi bir kadın olsaydı? Ve senaryo yazarı siyah bir erkek, ya da baş kahraman siyah bir kadın? Yakışıklı jön ise açıkça eşcinsel olsaydı?”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.