Şu An Okunan
David Lynch’in Yeni ‘Dune’ ve Karantinada Film Yapmak Üzerine Düşünceleri

David Lynch’in Yeni ‘Dune’ ve Karantinada Film Yapmak Üzerine Düşünceleri

Hollywood Reporter’a röportaj veren yönetmen, Denis Villeneuve’ün ‘Dune’ uyarlamasını neden izlemeyeceğini anlattı ve bir aşı bulunana dek normal yollarla film yapmayı çok tehlikeli bulduğunu söyledi.

David Lynch, karantina günleriyle ilgili Vice Magazine’e verdiği röportajda beklenen cevapları vermiş;  bol bol kahve içtiğini, kişisel projeleriyle ilgilendiğini ve meditasyon yaptığını söylemişti. Yönetmenin dün Hollywood Reporter’da yayımlanan söyleşisindeki demeçleri, COVID-19’un sinema projelerine etkisiyle ilgili düşüncelerini ve bir yandan da, yeni Dune filmiyle ilgili hislerini ortaya koydu. 1984 tarihli kendi ‘Dune’ uyarlaması kariyerinin en büyük başarısızlığı olarak tarihe geçen yönetmen, Denis Villeneuve’ün görselleri geçtiğimiz günlerde paylaşılan Dune’unu hiç merak etmediğini söyledi. “Neden?” sorusuna cevabı çok açık: “Çünkü benim için bir kalp kırıklığıydı. Bir başarısızlıktı ve son kurguyu ben yapmamıştım. Bu hikâyeyi milyarlarca kez anlattım. Benim yapmak istediğim film değildi. Bazı parçalarını çok seviyorum ama benim için tam anlamıyla bir başarısızlıktı.”

David Lynch ve Frank Herbert, 1984 yapımı Dune‘un setinde

“Karantina herhangi bir projenizin prodüksiyonunu etkiledi mi?” sorusuna ise yanıtı şöyle yönetmenin: “Karantina, başka insanları içeren her türlü işi durdurdu ve bizi tek başımıza yapabileceğimiz şeylere yönelmeye zorluyor. Örneğin ben müzikle ilgili deneyler yapıyorum. Bilgisayarda yapabileceğim her türlü filmle uğraşabilirim ve ahşap atölyemde bir şeyler yapabilirim. Resim stüdyoma gidip resim yapabilirim. Şu anda bir film üzerinde çalışamazsınız ve uzun bir süre için, büyük bir ekiple normal yollarla film yapamayacağız. Şu an çok tehlikeli. Gerçekten üzerinde düşünülmesi gereken bir şey. Bir aşı bulunana kadar bir film yapabileceğimi sanmıyorum.”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.