Şu An Okunan
‘Altyazı Seçti’: Şeflerin Aşkı Beyoğlu Sineması’nda

‘Altyazı Seçti’: Şeflerin Aşkı Beyoğlu Sineması’nda

Altyazı Sinema Derneği ve Beyoğlu Sineması işbirliğinde hazırlanan ‘Altyazı Seçti’ gösterimleri Haziran ayında da devam ediyor. Altyazı ekibinin seçtiği filmlerin söyleşiler eşliğinde sunulduğu etkinliğin bu ayki filmi Tràn Anh Hùng imzalı Şeflerin Aşkı.

Her ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür’ün hazırladığı seçkileri seyirciyle buluşturan Beyoğlu Sineması, Altyazı Sinema Derneği’yle geliştirdiği işbirliği kapsamında Altyazı’nın geleneksel sinema seminerlerini ve Altyazı ekibinin seçimiyle oluşturulan ‘Altyazı Seçti’ etkinliğini düzenliyor. Altyazı editörlerinin sinema tarihinde yer edinmiş köşe taşı filmlerden güncel sinemanın dikkat çeken örneklerine geniş bir yelpazeden seçtiği filmleri seyirciyle buluşturan programda gösterimlerden sonra söyleşiler düzenleniyor. İlk etkinliği geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen programın bu ayağında Tràn Anh Hùng’un Şeflerin Aşkı (La Passion de Dodin Bouffant, 2023) filmi yer alıyor.


Advertisement

Film gösteriminin ardından sinema yazarları Aslı Ildır ve Engin Ertan’ın konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi düzenlenecek. Moderatörlüğünü Ekrem Buğra Büte’nin üstleneceği söyleşide Tràn Anh Hùng’un, mutfağın ve yemeğin harekete geçirdiği her türlü duyuyu sinema diline aktarmanın peşine düştüğü filmi tüm katmanlarıyla ele alınacak.

9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Şeflerin Aşkı gösterimi saat 16:00‘da başlayacak. Söyleşinin başlangıç saati ise 18:30. Beyoğlu Sineması‘nda düzenlenecek gösterim ve söyleşi tamamen ücretsiz olup etkinliğe katılmak için İstanbul Senin uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak gerekiyor. Uygulamanın İBB Kültür bölümünden etkinlikler listesine ulaşıp kayıt işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Şeflerin Aşkı Üzerine

Şeflerin Aşkı dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali’nin ana yarışmasında yaptı ve burada Tràn Anh Hùng’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandırdı. Başrollerini Juliette Binoche ve Benoît Magimel’in canlandırdığı film üst sınıftan bir gurme olan Dodin ve hem sevgilisi hem de aşçısı olan Eugénie arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Yemekleri, tatları, dokuları ve kokuları odağına alan etkileyici görsel diliyle öne çıkan film görüntü yönetimi ve ses tasarımı alanlarındaki marifetiyle büyük beğeni topladı. Fransa’nın Oscar adayı olan Şeflerin Aşkı Altyazı yazarlarının seçimleriyle oluşturulan ‘2023’ün En İyi Filmleri’ listesinde onuncu sırada yer almıştı.

Beyoğlu Sineması’nın Haziran programıyla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.