Şu An Okunan
‘Altyazı Seçti’ Gösterimleri Beyoğlu Sineması’nda Devam Ediyor

‘Altyazı Seçti’ Gösterimleri Beyoğlu Sineması’nda Devam Ediyor

The Eternal Daughter

Altyazı Sinema Derneği ve Beyoğlu Sineması işbirliğinde hazırlanan ‘Altyazı Seçti’ gösterimleri Mart ayında da devam ediyor. Programda Altyazı ekibinin seçtiği filmler söyleşiler eşliğinde sunuluyor. Bu ayki film ise Joanna Hogg imzalı Sonsuz Sır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Miras ekiplerince restore edilip kente geri kazandırılan Beyoğlu Sineması, kapılarını yeniden açtığı 4 Ekim’den bu yana İBB Kültür tarafından hazırlanan aylık programları seyirciyle buluşturuyor. Tematik başlıklarda düzenlenen seçkilerde çeşitli ortaklıklar kuran Beyoğlu Sineması, Altyazı Sinema Derneği’yle geliştirdiği işbirliği kapsamında ‘Altyazı Seçti’ programını düzenliyor. Altyazı ekibi tarafından sinema tarihinde yer edinmiş köşe taşı filmlerden güncel sinemanın dikkat çeken örneklerine geniş bir yelpazeden seçilen filmleri seyirciyle buluşturan programda gösterimlerden sonra söyleşiler düzenleniyor. Şubat ayında Justine Triet imzalı Bir Düşüşün Anatomisi‘nin (Anatomie d’une chute, 2023) gösterimiyle başlayan programın bu ayağında Joanna Hogg’un Sonsuz Sır (The Eternal Daughter, 2022) filmi yer alıyor.

Film gösteriminin ardından sinema yazarları Aslı Ildır ve Evrim Kaya’nın konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi düzenlenecek. Moderatörlüğünü Ekrem Buğra Büte’nin üstleneceği söyleşide tür kodlarıyla zekice oynayan ve ‘izleyiciyi korkutmayan bir korku filmi’ olarak nitelenen film çok katmanlı olarak ele alınacak.

17 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Sonsuz Sır gösterimi saat 16:00‘da başlayacak. Söyleşinin başlangıç saati ise 17:45. Beyoğlu Sineması‘nda düzenlenecek gösterim ve söyleşi tamamen ücretsiz olup etkinliğe katılmak için İstanbul Senin uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak yeterli. Uygulamanın İBB Kültür bölümünden etkinlikler listesine ulaşıp kayıt işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Sonsuz Sır Üzerine

The Eternal Daughter

İki bölümden oluşan başyapıtı The Souvenir’le hafızalarda yer edinen Joanna Hogg imzalı Sonsuz Sır, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nin ana yarışmasında yaptı. Hogg’la Tilda Swinton’ı yeniden bir araya getiren film sıradışı bir anne-kız hikâyesi anlatıyor. Korku-gerilim türünün estetiğinden yararlanan ve tekinsiz bir atmosfer kuran film otobiyografik unsurlar da taşıyor. Her iki karakteri de canlandıran Swinton’ın etkileyici bir performans sergilediği filmde Joseph Mydell, Carly-Sophia Davie gibi isimler de rol alıyor. Çağımızın en önemli sinema yayınlarından Sight and Sound’un ‘2022’nin En İyileri’ listesine 15’inci sıradan giriş yapan Sonsuz Sır, Altyazı yazarlarının seçimleriyle oluşturulan ‘2022’nin En İyi Filmleri’ listesinde yedinci sırada yer almıştı.

Beyoğlu Sineması’nın Mart programıyla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.