Şu An Okunan
Altyazı ve Postane Sunar: Kültür Doğa Film Buluşmaları – Mini Festival

Altyazı ve Postane Sunar: Kültür Doğa Film Buluşmaları – Mini Festival

Altyazı ve Postane İstanbul’un ortaklaşa düzenlediği Kültür Doğa Film Buluşmaları, 21 Ekim’de mini bir festivalle kapanışını yapıyor. Türkiye’de ekoloji alanında üretilen filmleri bir araya getiren etkinlikte belgesel ve video-aktivizm üzerine bir panel de düzenlenecek.

Altyazı ve Postane İstanbul’un Ocak ayından bu yana düzenlediği Kültür Doğa Film Buluşmaları, son randevusunda bütün bir güne yayılıyor. 21 Ekim günü Postane Hol’de düzenlenecek mini festival, Türkiye’de yakın dönemde ekoloji üzerine üretilmiş filmleri bir araya getiriyor. Konunun farklı yakalarını ve farklı üretim biçimlerini birlikte konuşma zemini yaratacak etkinlik içerisinde ekoloji ve video-aktivizm alanında çalışan belgeselcilerin konuşmacı olarak yer alacağı bir panel de düzenlenecek.

21 Ekim Cumartesi günü Postane Hol’de düzenlenecek etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın.

Sinemanın Farklı Yakalarından Ekolojiye Yaklaşan 5 Film

21 Ekim Cumartesi günü boyunca sürecek etkinlik saat 13:00’te Kazım Kızıl’ın Ölmez Ağaç: Yırca Direnişi (2015) belgeseliyle başlayacak. Gösterimin ardından yönetmenle bir söyleşinin de gerçekleştirileceği etkinlikte Kızıl’ın uzun yıllara dayanan belgesel ve video-aktivizm üretimi üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.

Mini festival, saat 15:00’te başlayacak kısa film gösterimleriyle devam edecek. Bu seansta, ekoloji alanında üretilmiş üç kısa filme yer verilecek: Felat Erkozan’ın Troas’ta Suya Dair (2022), Selen Çatalyürekli’nin “Umut Her Zaman Var” (2022) ve Nesime Karateke’nin Roma Bostanı (2020) filmleri.

Kısa film gösterimlerinin ardından saat 16:00’da film yönetmenlerinin konuşmacı olarak katılacağı bir panelde Türkiye’de belgeselcilik ve video-aktivizm üzerine bir tartışma yürütülecek. Akademisyen ve belgesel sinemacı Can Candan’ın moderasyonunu üstleneceği panel ‘Mücadelenin İzinde: Türkiye’de Belgesel, Direniş ve Video-Aktivizm’ başlığını taşıyor.

Etkinlik son olarak saat 18:00’de Emre Yeksan’ın 2018 yapımı filmi Yuva‘nın gösterimiyle son bulacak. Türkiye’de yakın dönemde ekoloji alanında üretilmiş önemli kurmaca filmlerden biri olma özelliği taşıyan Yuva‘nın gösterimi ve Emre Yeksan’la gerçekleştirilecek söyleşiyle birlikte program sona erecek.

Ekolojiye Sinemayla Bakmak: ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’

Ocak ayından bu yana devam eden Kültür Doğa Film Buluşmaları temel olarak Türkiye’de yakın dönemde ekoloji alanında üretilmiş filmleri bir araya getiriyor. Kent adaletinden gıda politikalarına, ekoloji mücadelesinden kentsel dönüşüme pek çok farklı konuya ve temaya ver yerilen buluşmalarda bugüne kadar Deniz Tortum, İmre Azem, Elif Yiğit, Yusuf Emre Yalçın gibi sinemacıların filmlerine yer verildi.

Kültür Doğa Film Buluşmaları’yla ilgili daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

21 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek etkinliğe kayıt olmak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.