Şu An Okunan
Ankara Film Festivali Yarışma Başvuruları Başladı

Ankara Film Festivali Yarışma Başvuruları Başladı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın düzenlediği 34. Ankara Film Festivali’ne başvurular başladı. Başvuru için son tarih 20 Eylül.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nca düzenlenen Ankara Film Festivali 2 Kasım’da başlayacak programıyla 34’üncü yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye ve dünya sinemasından birçok güncel ve klasik filmin seyirciyle buluşacağı festival özel gösterimlere ve çeşitli yan etkinliklere de programında yer veriyor. 10 Kasım’a dek sürecek festivalde gösterimler her sene olduğu gibi Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Film seçkilerinin yanı sıra festival dâhilinde yarışmalar da düzenleniyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film 100.000 TL, En İyi İlk Film ise 40.000 TL para ödülüyle ödüllendirilecek. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film’e 30.000 TL verilirken Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film ödülü 15.000 TL olarak belirlendi. İlk ya da ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin senaryo aşamasındaki ulusal uzun kurmaca projeleriyle yarıştığı Proje Geliştirme Desteği ödülü ise bu sene 40.000 TL.

Öte yandan festivalin bu yılki afişinin belirlenmesi için de bir yarışma düzenleniyor. Bireysel katılıma açık olan yarışmaya daha önce yurt içinde ve yurt dışında herhangi bir yarışma ya da sergiye katılmamış, hiçbir yerde yayınlanmamış çalışmalar kabul ediliyor. Eser içinde kullanılacak olan görsellerin herhangi bir yerden kopya edilmemiş olmasını da şart koşan yarışma bu koşullara uygun, özgün çalışmaları bekliyor. Festivalin duyurulması ve tanıtımına katkı sağlayacak Afiş Yarışması 13 Eylül’e kadar başvuruları kabul ederken belirlenen afişin sahibi 15.000 TL para ödülüyle desteklenecek.

Festivalin yarışmalı bölümlerine başvurular 20 Eylül’de sona erecek. Katılım koşullarına ve festivale dair gelişmelere 34. Ankara Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.