Şu An Okunan
Ayvalık Uluslararası Film Festivali 14 Eylül’de Başlıyor

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 14 Eylül’de Başlıyor

Seyir Derneği çatısı altında düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden ilk detaylar belli oldu. Direktörlüğünü Azize Tan’ın üstlendiği festival 14-19 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği çeşitli organizasyonlarla kültür sanat alanına katkı sunan Seyir Derneği’nin gerçekleştirdiği Ayvalık Uluslararası Film Festivali‘nden detaylar belli olmaya başladı. Direktörlüğünü Azize Tan’ın, danışmalık görevini ise Fatih Özgüven’in üstlendiği festival bu sene 14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Altı mekâna yayılan festivale Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Ayvalık Sanat Fabrikası, Küçük Han, Askev Sera, Kraft ve Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi ev sahipliği yapacak.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında herhangi bir yarışma düzenlenmese de geçtiğimiz yıl itibariyle ‘Yeni Bir…’ ödülü sunuluyor. Yönetmenden oyuncuya, senaristten kurgucuya kamera arkası ya da önünde görev alan ve o yıl içinde gösterdiği başarılarla öne çıkan genç bir sinemacı ödüllendiriliyor. Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilen ödül bu sene 50.000 TL olarak belirlendi. ‘Yeni Bir…’ ödülünü verecek seçici kurul ise yönetmen, senarist, yazar, yapımcı ve ressam Tayfun Pirselimoğlu, yapımcı Dilde Mahalli, kurgucu Eytan İpeker, sinema yazarı-film programcısı Nil Kural ve oyuncu Selen Uçer’den oluşuyor.

Festival her sene olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve dünya sinemasından pek çok güncel yapıma yer veren ve çeşitli yan etkinliklerle beslenen zengin bir program sunmaya hazırlanıyor. Festival, dikkat çeken etkinliklerinden ‘Genç Sinema’ programında Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrencilerle sinema profesyonellerini bir araya getiriyor. Festival filmlerini izleme, etkinliklere katılma ve sinemacılarla tanışma imkânı sunan program, öğrencilerin festival ekibiyle birlikte çalışıp tecrübe kazanmasına da olanak sağlıyor. Çocukların da unutulmadığı festivalde 17 Eylül’de tüm güne yayılan etkinliklerle dolu bir ‘Çocuk Günü’ düzenlenecek.

Nefret

Bunlara ek olarak Yeni Dalga akımının ve politik sinemanın en önemli isimlerinden olan ve geçtiğimiz yıl Eylül ayında hayata veda eden Jean-Luc Godard da festival kapsamında özel bir gösterimle anılıyor. Fransız Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinema Evi iş birliği düzenlenecek gecede usta yönetmen, İtalyan yazar Alberto Moravia’nın romanından uyarlanan Nefret (Le Mépris, 1963) filmiyle hatırlanacak. İlişkileri sarsılmakta olan bir çift üstünden aşk, para, sanat gibi kavramlar üstüne düşünen filmde başrolleri Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance ve Fritz Lang paylaşıyor.

Gösterim programı önümüzdeki günlerde açılanacak festivale dair gelişmeleri Ayvalık Uluslararası Film Festivali ve Seyir Derneği‘nin internet siteleri üzerinden takip edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.