Şu An Okunan
Antalya Film Forum’a Seçilen İlk Projeler Açıklandı

Antalya Film Forum’a Seçilen İlk Projeler Açıklandı

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Antalya Film Forum’un iki bölümünde yarışacak projeler açıklandı.

Bu yıl 1-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde geri sayım sürüyor. Geçtiğimiz günlerde festivalin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalarına başvuruların başladığı duyurulmuştu. Son olarak festival kapsamında düzenlenen ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’un iki bölümünde yarışacak projeler de açıklandı.

Yeni projelerin hayat geçirilmesine destek sağlamayı, ortak yapım olanaklarını artırmayı ve yerli yabancı film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan Antalya Film Forum bu sene hem çevrimiçi hem de fiziksel olarak gerçekleştirilecek. 2-4 Ekim arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Antalya Film Forum, 4-6 Ekim arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek. Direktörlüğünü Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu’nun üstlendiği etkinlik toplamda beş bölümden oluşuyor. Son olarak bu bölümlerden ikisinde yarışmaya hak kazanan filmler duyuruldu. Buna göre bu yıl Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda dokuz, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’nda ise üç proje yer alacak.

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu

Bu yıl 76 başvurunun yapıldığı Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda yarışacak dokuz proje Cottbus Film Festivali Program Direktörü Bernd Buder, yönetmen, senarist, yapımcı Senem Tüzen ve yapımcı Vildan Erşen’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi. Seçilen filmlerin tamamı şu şekilde:

8.Kat
Yönetmen: Tunç Şahin
Yapımcı: Aslı Filiz, Ersan Çongar
 
Aytaşı
Yönetmen: Safet Ayhan
Yapımcı: Enes Erkan, Pelin Toksal
 
Cemile
Yönetmen: Nazife Ebru Güney
Yapımcı: Neval Turhallı
 
Güve
Yönetmen: Aslı Akdağ
Yapımcı: Bilal Bağcı
 
Hasan
Yönetmen: Hasan Serin
Yapımcı: Önder Önsal
 
İskeletin Türküsü
Yönetmen: Murat Uğurlu
Yapımcı: Büke Akşehirli
 
Kara Şimşek 3
Yönetmen: Ziya Demirel
Yapımcı: Anna Maria Aslanoğlu
 
Nal ile Mıh
Yönetmen: Korhan Uğur
Yapımcı: Serpil Altın
 
Nazire
Yönetmen: Ragıp Türk
Yapımcı: Seçkin Akyıldız

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu

Antalya Film Forum’un Antalya şehrinin sinemadaki görünürlüğünü destekleme amacı güden bölümü Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’nda ise üç proje yarışacak. Çekimlerinin en az yarısı Antalya kentinde gerçekleştirilen ve filmin son kurgusunda en az üçte iki oranında Antalya sahneleri yer alacak projelerin başvurabildiği yarışmada bir uzun metraj film projesine ödül veriliyor. Bölümün bu yılki seçici kurulu yapımcı Beste Yamalıoğlu, yönetmen Emre Kayiş ile senarist, yazar ve dramaturg Yeşim Gökçe’den oluşturuldu. Yarışmada yer alacak üç proje şu şekilde:

Kozalak
Senarist: Tülin Kurnaz
Yönetmen, Yapımcı: Serhat Gönen

Kuduz
Senarist, Yönetmen: Abdurrahman Öner
Yapımcı: Arzu Şenses Öner

Tek Başına
Senarist, Yönetmen: Aziz Alaca
Yapımcı: Fuat Salman

Toplamda beş bölümden oluşan Antalya Film Forum’da geri kalan üç bölümde yer alacak projeler önümüzdeki günlerde açıklanacak. Antalya Film Forum’un ödül töreni ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali sırasında, 4 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgiyi festivalin internet sitesi üzerinden edinmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.