Şu An Okunan
Altın Portakal ve Antalya Film Forum’a Başvurular Başladı

Altın Portakal ve Antalya Film Forum’a Başvurular Başladı

Antalya Altın Portakal

1-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalarına başvurular başladı. Festival kapsamında 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Antalya Film Forum için de başvurular açıldı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali bu sene 59’uncu yaşını kutluyor. Direktörlüğünü Cansel Tuncer’in, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun üstlendiği festivalin sanat yönetmenliğini ise Başak Emre yürütecek. Geçtiğimiz günlerde festival dâhilinde tamamen edebiyat uyarlamalarına odaklanacak yeni bir senaryo yarışmasının düzenleneceği duyurulmuştu. Son olarak festivalin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalarına başvuruların başladığı açıklandı.

Yarışmalara geçen yılın son başvuru tarihi olan 9 Ağustos 2021’den sonra tamamlanmış Türkiye yapımı filmlerin başvurusu kabul edilecek. Başvuracak filmlerin Türkiye’de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış, yurt içinde bir festivale katılmamış olması da şart koşuluyor. Üç kategoride düzenlenen yarışmalarda 18 ayrı dalda toplam 940 bin TL değerinde ödül dağıtılacak. Ulusal yarışmalara son başvuru tarihi ise 4 Ağustos.

Antalya Film Forum Başvuruları Başladı

Festival kapsamında düzenlenen Antalya Film Forum için de başvuruların açıldığı duyuruldu. Ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu olan Antalya Film Forum yeni projelerin hayat geçirilmesine destek sağlamayı, ortak yapım olanaklarını artırmayı ve yerli yabancı film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyor ve beş kategoriden oluşuyor. 2-6 Ekim tarihleri arasında dokuzuncu kez düzenlenecek Antalya Film Forum’un direktörlüğünü Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu üstlenecek. Jürinin belirlediği projelere toplamda 430 bin TL değerinde destek sağlanacak.

Henüz proje aşamasında olan uzun metraj filmlerin desteklendiği Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ve çekimleri Antalya’da gerçekleştirilecek uzun metraj bir filme destek sağlama amacıyla oluşturulan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’na başvurular 5 Ağustos’ta sona erecek. Bu platformlara seçilen projeler 1 Eylül’de duyurulacak.

Yeni projelerin hayata geçirilmesi için fon ve ağ kurma desteği sağlamayı misyon edinen Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu ve çekimlerinde sona gelinen ya da post prodüksiyon aşamasındaki belgesel projelerin desteklendiği Belgesel Work in Progress Platformu için son başvuru tarihi ise 8 Ağustos. İki platforma katılmaya hak kazanan projeler 5 Eylül’de açıklanacak.

Dizilerin endüstrideki rolünün ve öneminin artışından dolayı yeni yetenekleri saptamak, ulusal ve uluslararası destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak ve yapımcıları desteklemek amacıyla iki yıl önce programa alınan Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na başvuru koşulları ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Tüm bu etkinliklere ek olarak geçen sene ilk kez düzenlenen Forum+ çatısı altında bir seri atölye, ustalık sınıfı ve bir de konuşma gerçekleştirilecek.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Film Forum başvuruları Altın Portakal’ın internet sitesi üzerinden kabul ediliyor. Festivalle ilgili son gelişmelere ve detaylı bilgiye aynı siteden ulaşılabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.