Şu An Okunan
Altın Portakal’dan Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması

Altın Portakal’dan Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması

Bu yıl 59. kez düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında edebiyat uyarlamalarına odaklanan yeni bir senaryo yarışması düzenlenecek. Yarışma kapsamında edebiyat ve sinema üretimlerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetimi bu yıldan itibaren yeni bir senaryo yarışması düzenleyeceğini duyurdu. Yarışma tamamen edebiyat uyarlamalarına odaklanacak ve edebiyat alanında yayımlanmış eserlerin sinemaya taşınmasına vesile olmayı amaçlayacak. Yeni yarışmanın duyurulduğu yazılı açıklamada Türkiye sineması tarihinde iz bırakmış pek çok önemli esere vurgu yapılırken Altın Portakal’da düzenlenecek bu ödüllü yarışmayla sinema alanında yeni önemli eserlerin üretilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre yarışmaya katılacak senaryonun 31 Aralık 2021 tarihinden önce Türkiye’de basılmış bir eserden uyarlanmış olması ve her iki eserin sahibinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Daha önce filme çekilmiş ya da tiyatro oyunu olarak sahnelenmiş eserler yarışmaya kabul edilmeyecek. Katılımcı kendi eserinden yola çıkıp bir senaryo yazarak yarışmaya başvurabilecek. Eğer başka bir yazarın eserinden faydalanacak ise mutlaka eserin yazarından ya da yasal temsilcilerinden yazılı bir onay alması ve bu onayı başvuru ile birlikte yollaması gerekiyor. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 15 Ağustos.

Yarışma kapsamında verilecek En İyi Senaryo ve Jüri Özel ödülleri 80.000 ve 40.000 liralık para ödüllerine sahip. Ödülleri kazananlar ise festivalin 1 Ekim’de gerçekleştirilecek açılış töreninde duyurulacak.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali 1- 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalle ilgili son gelişmelere ve detaylı bilgilere Altın Portakal’ın internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.