Şu An Okunan
Antalya Film Forum’a Seçilen Tüm Projeler Açıklandı

Antalya Film Forum’a Seçilen Tüm Projeler Açıklandı

Antalya Film Forum

Bu yıl 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Antalya Film Forum’da Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work in Progress Platformu ile Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda yer alacak projeler açıklandı. Böylece bu yıl Antalya Film Forum’a seçilen tüm projeler açıklanmış oldu.

Bu yıl 1-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Son olarak festival kapsamında düzenlenen ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum’da yer alacak tüm projeler duyurulmuş oldu. Toplamda beş bölümden oluşan platformun iki bölümünde yarışacak projeler geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Geri kalan üç bölümde yer alacak projelerin de açıklanmasıyla Antalya Film Forum’un bu yılki programı şekillenmiş oldu.

Kurmaca Work in Progress Platformu

Bu yıl 26 başvurunun yapıldığı Kurmaca Work in Progress Platformu’nda beş yapım yer alıyor. Platforma seçilen projeleri kurgucu Çiçek Kahraman, Karlovy Vary Film Festivali Film Endüstri Ofisi yöneticisi Hugo Rosak ve France TV Uluslararası Satış Bölümü yöneticisi Renan Artukmaç’tan oluşan seçici kurul değerlendirdi. Seçilen filmlerin tamamı şu şekilde:

8×8
Yönetmen: Kıvanç Sezer
Yapımcılar: Emin Akpınar, Kaan Korkmaz, Hatip Karabudak, Kıvanç Sezer
 
Tereddüt Çizgisi
Yönetmen: Selman Nacar
Yapımcılar: Burak Çevik, Diloy Gülün
 
Yeni Şafak Solarken
Yönetmen: Gürcan Keltek
Yapımcı: Arda Çiltepe
 
Yurt
Yönetmen: Nehir Tuna
Yapımcılar: Tanay Abbasoğlu, Dorothe Beinemeier
 
Yüzleşme
Yönetmen: Filiz Kuka
Yapımcılar: Filiz Kuka, Seçkin Akyıldız

Belgesel Work in Progress Platformu

Belgesel Work in Progress Platformu’na bu yıl 35 proje başvurdu. Festival programcısı Babette Dieu ve yönetmenler Deniz Tortum ile Elif Ergezen’den oluşan jüri bölümde yer alması için şu beş projeyi seçti:

Basit Bir Yer
Yönetmen: Etna Özbek
Yapımcı: Burak Karamete
 
Başka Bir Yer
Yönetmen: Melis Birder
Yapımcılar: Melis Birder, Nesra Gürbüz
 
Daimi Arama
Yönetmen: Berke Baş
Yapımcı: Enis Köstepen
 
Kavur
Yönetmen: Fırat Özeler
Yapımcı: Emir Melek
 
Trapped Zone’da 61 Dakika
Yönetmen: Canberk Emre İpek
Yapımcılar: Merve Tohum, Alican Acar

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’nda ise seçici kurul Netflix Grow Creative ekibinin Türkiye Yöneticisi Arya Su Altıoklar, televizyon senaristi ve yapımcı Gerald Sanoff ve yönetmen Emre Şahin’den oluştu. Bu bölüme seçilen beş proje ise şu şekilde:

Ev Arkadaşım Zek
Yaratıcı: Erinç Durlanık
Yönetmen: Erinç Durlanık
Yapımcılar: Ceren Özkanlı Samlı, Elif Nur Kayalar
 
Fil Ve Zaman
Yaratıcı: Bilal Bay
Yönetmen: Bilal Bay
Yapımcı: Bilal Bay
 
İyi Aile Kızı
Yaratıcılar: Tilbe Cana İnan, Kubilay Kara
Yapımcı: Yelin Mckay
 
Kadim Mavi
Yaratıcı: Emir Ziyalar
Yönetmen: Emir Ziyalar
Yapımcı: Sarp Kalfaoğlu
 
Siyah Çoraplılar
Yaratıcı: Tanzer Güven
Yapımcı: Hilal Ergenekon

Yeni projelerin hayat geçirilmesine destek sağlamayı, ortak yapım olanaklarını artırmayı ve yerli yabancı film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan Antalya Film Forum bu sene hem çevrimiçi hem de fiziksel olarak gerçekleştirilecek. 2-4 Ekim arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Antalya Film Forum, 4-6 Ekim arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek. Ana jürinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı Antalya Film Forum’da ödüller, 4 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Detaylı bilgiyi festivalin internet sitesi üzerinden edinmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.