Şu An Okunan
Barış Sarhan’ın Cemil Şov’u 50. Rotterdam Film Festivali’nde

Barış Sarhan’ın Cemil Şov’u 50. Rotterdam Film Festivali’nde

Pandeminin etkisiyle 2021 programını iki farklı döneme yayacak Rotterdam Film Festivali’nde, Barış Sarhan’ın ilk uzun metrajı Cemil Şov da dünya prömiyerini yapacak.

Ocak 2020’de, pandemi nedeniyle pek çok kültürel etkinliğin askıya alınmasından önce düzenlenen son festivallerden biri olan Rotterdam Film Festivali, 2021’de ilk bölümünü 1-7 Şubat tarihleri arasında, ikinci bölümünü ise 2-6 Haziran tarihleri arasında düzenleyecek. Ellinci yılına ulaşan festivalin yeni direktörü Vanja Kaludjercic, programın açıklandığı çevrimiçi basın toplantısında bu yılın sinemacılar açısından eşi benzeri görülmemiş zorluklarla geçtiğini, yine de izleyiciyle buluşturacak harika filmler bulmakta zorlanmadıklarını dile getirdi.

Rotterdam Film Festivali’nin özgün ilk ya da ikinci uzun metrajları bir araya getiren geleneksel Kaplan yarışmasında bu yıl Lübnan’dan Avustralya’ya, Tayland’dan Brezilya’ya, dünyanın dört bir yanından on altı film yarışacak. Festivalin “popüler sinema, klasik sinema ve sanat sineması arasındaki boşlukları doldurmayı hedefleyen” Büyük Ekran yarışmasına seçilen on beş film arasındaysa, Barış Sarhan’ın yazıp yönettiği Cemil Şov yer alıyor. Sarhan’ın 2015 yapımı aynı adlı kısa filminden uyarladığı bu ilk uzun metrajında başrolü üstlenen Ozan Çelik’e Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ve Cezmi Baskın eşlik ediyor.

Festivalin 2018 yılında hayatını kaybeden efsanevi görüntü yönetmeni Robby Müller anısına, “özgün, inandırıcı ve duygusal anlamda çarpıcı bir görsel dil kurmayı başaran sanatçılara” verdiği Robby Müller Ödülü’nün bu yılki sahibi ise, First Cow ile yılın en iyi filmlerinden birine imza atan ABD’li yönetmen Kelly Reichardt.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.