Şu An Okunan
Başka Sinema’nın 45film’lik Bir Yaz Programı Başlıyor

Başka Sinema’nın 45film’lik Bir Yaz Programı Başlıyor

Volver

Başka Sinema,45film’lik Bir Yaz’ seçkisiyle modern klasiklerinden usta yönetmenlerin önemli filmlerine, belgesellerden vizyonda seyirciyle buluşma fırsatı yakalayamayan yapımlara 45 filmi sinemaseverlerle buluşturacak. Altı hafta sürecek gösterimler 15 Temmuz’da başlıyor.

Yıl boyunca pek çok önemli filmi seyirciyle buluşturan Başka Sinema yaz aylarında da zengin bir programı sinemaseverlere sunmaya hazırlanıyor. ’45film’lik Bir Yaz’ başlığı altında oluşturulan program 45 adet önemli yapımı Temmuz ve Ağustos ayları boyunca Başka Sinema salonlarına taşıyacak. Her hafta başka bir temayı odağına alan altı farklı seçkiden oluşan program belgeselden klasiklere, güncel yapımlardan usta yönetmenlerin unutulmaz eserlerine uzanıyor.

’45film’lik Bir Yaz’ programı 15 Temmuz’da ‘Klasikler’ adlı seçkiyle başlıyor. Sinema tarihinde hatırı sayılır izler bırakmış yapımlara odaklanan seçki Vittorio de Sica, Jean-Luc Godard ve Nicholas Roeg gibi isimlerin önemli filmlerini yeniden beyazperdeye taşıyacak. Bunun ardındansa 22 Temmuz’dan itibaren ‘Vizyon Ötesi’ başlığında bir araya getirilen pek çok yapım gösterim şansı yakalayacak. Bu kapsamda Türkiye’de vizyona girmemiş birçok önemli filmi beyazperdede izlemek mümkün olacak.

‘Vizyon Ötesi’ seçkisinde gösterilen filmler arasında Jacques Audiard imzalı Paris, 13. Bölge (Les Olympiades, 2021) de bulunuyor.

’45film’lik Bir Yaz’ kapsamında usta yönetmen Pedro Almodóvar‘ın kariyerine başından sonuna kadar tanıklık etme imkânı da mevcut. Programın altı haftasından ikisi Almodóvar’ın filmografisine ayrılmış durumda. 29 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında seyirciyle buluşacak ‘Almodóvar 1980-2000 Haftası’ yönetmenin filmografisinin ilk yirmi yılını merkezine alıyor. Bu kapsamda Venedik Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo ödüllü Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar‘dan (Mujeres al Borde de un Ataque de Nervios, 1988) César Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film ödülünü kazanan Yüksek Topuklar‘a (Tacones Lejanos, 1991), Goya Ödülleri’nde yedi dalda adaylık elde eden Sırrımın Çiçeği‘nden (La Flor de mi Secreto, 1995) Almodóvar’ın Javier Bardem’le ilk işbirliği olan Çıplak Ten‘e (Carne Trémula, 1997) pek çok film görülebilecek.

Cadı Üçlemesi: 15+
Ceylan Özgün Özçelik’in Cadı Üçlemesi’nin ikinci halkası 15+, ‘Belgeseller Haftası’nda Başka Sinema salonlarında gösterilecek filmlerden biri.

Bunun ardından 5-11 Ağustos’ta ‘Başka Sinema Modern Klasikler’, 12-18 Ağustos’ta da ‘Belgeseller Haftası’ seçkileri seyirciyle buluşacak. Bu haftalar boyunca yakın dönem sinema tarihinde iz bırakmış önemli yapımların yanı sıra son birkaç yılda üretilmiş önemli yerli belgeselleri sinema salonlarında izlemek mümkün olacak.

Başka Sinema’nın ’45film’lik Bir Yaz’ programı Almodóvar seçkisinin ikinci ayağıyla son bulacak. Bu kez usta yönetmenin kariyerinin son dönemine odaklanacak seçki Almodóvar’ın 2000-2020 yılları arasında ürettiği filmlerden oluşuyor. Bu kapsamda Konuş Onunla‘dan (Hable con ella, 2002) Dönüş‘e (Volver, 2006), İçinde Yaşadığım Deri‘den (La piel que habito, 2011) Acı ve Zafer‘e (Dolor y gloria, 2019) pek çok önemli yapımı izlemek mümkün.

’45film’lik Bir Yaz’ seçkisinin tam programı şu şekilde:

  • 15-21 Temmuz: Klasikler
  • 22-28 Temmuz: Vizyon Ötesi
  • 29 Temmuz – 4 Ağustos: Almodóvar 1980-2000 Haftası
  • 5-11 Ağustos: Modern Klasikler
  • 12-18 Ağustos: Belgeseller Haftası
  • 19-25 Ağustos: Almodóvar 2000-2020 Haftası

Programın tamamıyla ilgili detaylı bilgi almak için Başka Sinema’nın internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.