Şu An Okunan
Beni Sevenler Listesi ve Zuhal, Tallinn Black Nights’ta Yarışıyor

Beni Sevenler Listesi ve Zuhal, Tallinn Black Nights’ta Yarışıyor

Beni Sevenler Listesi

Kuzey Avrupa’nın en önemli film festivallerinden Tallinn Black Nights bu yıl 12-28 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor. Emre Erdoğdu’nun Beni Sevenler Listesi ve Nazlı Elif Durlu’nun Zuhal filmleri de festivalin programında yer bulan yapımlar arasında.

1997 yılından beri düzenlenen ve günümüzde Kuzey Avrupa’nın en prestijli film festivallerinden biri konumundaki Tallinn Black Nights Film Festivali (PÖFF) sinema sektörü açısından bölgenin en önemli buluşma noktalarından birisi. Her yıl dünyanın farklı noktalarında üretilmiş 250’nin üzerinde uzun metraj ve 300’ün üzerinde kısa metraj filmin seyirciyle buluştuğu festival Estonya’nın başkenti Tallinn’in en önemli kültürel organizasyonlarından da birisi.

Bu yıl 25. kez düzenlenen Tallinn Black Nights Film Festivali’nin programında Türkiye yapımı iki film de yer alıyor. Bunların ilki geçtiğimiz Pazar günü uluslararası prömiyerini Tallinn’de yapan Emre Erdoğu imzalı Beni Sevenler Listesi. Erdoğdu’nun ikinci uzun metrajı, İstanbul’un farklı muhitleri arasında gidip gelen bir karakter anlatısını takip ediyor. Çevresi Cihangir’de olan, bu çevreyle uyuşturucu tedariki üzerinden sosyal ilişkiler kuran Bağcılarlı Yılmaz’ın (Halil Babür) dünyasını izleyen film Türkiye’deki ilk gösterimini 40. İstanbul Film Festivali’nde yapmış ve burada Altın Lale En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştı.

Siyah-beyaz sinematografisi, sahici anlatım dili ve başroldeki Halil Babür’ün performansı ile övgü toplayan film uluslararası prömiyerini ise geçtiğimiz gün Tallinn Black Nights’ta yaptı. Beni Sevenler Listesi, Pazar günkü gösteriminin ardından Pazartesi (bugün) ve Çarşamba günleri de festival kapsamında gösterilecek. Emre Erdoğdu’nun filmi festivalin ana yarışmasında büyük ödüller için yarışan 19 filmden birisi konumunda.

Zuhal
Zuhal

Tallinn’de uluslararası prömiyerini yapan bir diğer Türkiye yapımı filmse Nazlı Elif Durlu’nun ilk uzun metrajı Zuhal. Türkiye prömiyerini 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan ve burada başrol oyuncusu Nihal Yalçın’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Zuhal de karakterine getirdiği özenli yaklaşımla dikkat çeken bir film. Orta sınıf kentli bir kadının büyük ölçüde tek başına geçen yaşamında karşılaştıklarını ve onu çevreleyen dünyayla ilişkisini inceleyen film Nihal Yalçın’ın performansının yanı sıra ses tasarımı ve güçlü atmosfer duygusuyla dikkat çekiyor.

Nazlı Elif Durlu imzası taşıyan film festivaldeki ilk gösterimini Çarşamba günü yapacak ve sonrasında festival kapsamında iki kez daha gösterilecek. Zuhal, Tallinn Black Nights’ta ilk filmlerin yer aldığı ‘The First Feature Competition’ adlı bölümde yarışıyor.

25. Tallinn Black Nights Film Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye festivalin internet sitesinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.