Şu An Okunan
Beykoz Kundura’da Yerli Malı Haftası

Beykoz Kundura’da Yerli Malı Haftası

Sümerbank Deri ve Kundura Sanayi Müessesesi’nin hatırasından ilhamla hazırlanan Yerli Malı Haftası programı 17 Aralık’ta Beykoz Kundura’da başlıyor.

Türkiye’nin en önemli endüstriyel miraslarından olan, bugünse kültür sanat merkezi olarak faaliyet gösteren Beykoz Kundura, bu hafta sonu Yerli Malı Haftası programına ev sahipliği yapıyor. Sinema, müzik ve tiyatro etkinliklerinin düzenleneceği program 17-18 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Müzik ve sinema alanından sanatçı ve yazarlarla sohbetlerin gerçekleştirileceği Yerli Malı Haftası kapsamında film ve oyun gösterimleri yapılacak.

17 Aralık Cumartesi günü Kundura Sahne’de başlayacak program kapsamında bir sohbet ve müzik etkinliği düzenlenecek. Sunumu ve rehberliğini BaBa ZuLa’nun kurucularından Murat Ertel’in üstleneceği ‘Bi’ Sahne, Bi’ Sohbet’ adlı etkinliğe caz müzisyeni Okay Temiz ve müzik yazarı Murat Beşer konuk olacak. Müzikseverlere plaktan müzik dinleme zevki tattıracak etkinlikte müzik tarihinin üretimi üzerine sohbet edilecek. Ayrıca Ertel ve Temiz, programa özel hazırladıkları performansla sahnede olacak.

18 Aralık Pazar günü ise Ertem Göreç imzalı Altın Çocuk Beyrut’ta (1967) filminin gösterimi yapılacak. Gösterim saat 15.00’da Kundura Sinema’da gerçekleştirilecek. Altın Çocuk Beyrut’ta, sinema tarihinin en meşhur ve en uzun soluklu karakterlerinden James Bond’dan ilham alan ‘Altın Çocuk’ serisinin ikinci filmi. İstanbul-Beyrut hattında uyuşturucu ticareti yürüten bir suç örgütünü durdurmaya çalışan Altın Çocuk’un başından geçenleri konu alan siyah-beyaz filmde başrole Göksel Arsoy hayat veriyor.

Gösterimin hemen ardından Altyazı Sinema Dergisi yazarlarının katılacağı bir sohbet gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Ekrem Buğra Büte’nin üstlendiği, Melis Behlil ve Yeşim Burul’un konuk olacağı sohbette ‘Altın Çocuk’ filmleri odağında James Bond serüveni ele alınacak ve Bond’un Türkiye’deki yansımaları incelenecek.

Pazar gününün bir diğer etkinliği ise ‘Altın Elma’ adlı kukla gösterisi. Hilal Polat’ın yazıp yönettiği, aynı zamanda kukla tasarım ve uygulamasını üstlendiği Olası ‘İşler’ oyunu ‘Altın Elma’da tanrıçalar Afrodit, Athena ve Hera arasında gerçekleştirilen tarihin ilk güzellik yarışmasının hikâyesi beden kuklaları ve şarkılar eşliğinde Kundura Sahne’de sahnelenecek.

‘Altın Elma’ hariç tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu Yerli Malı Haftası programının detaylarına Beykoz Kundura’nın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.