Şu An Okunan
Chernobyl’in Yaratıcısından ‘The Last of Us’ Uyarlaması

Chernobyl’in Yaratıcısından ‘The Last of Us’ Uyarlaması

Geçtiğimiz yıl Chernobyl’le büyük bir başarı yakalayan Craig Mazin, popüler video oyunu ‘The Last of Us’ı bir TV dizisine uyarlamaya hazırlanıyor.

Korkunç Bir Film (Scary Movie) and Felekten Bir Gece (Hangover) serilerine senarist olarak katkıda bulunan Craig Mazin, yaratıcısı olduğu HBO dizisi Chernobyl’le geçtiğimiz yıl büyük başarı yakalamış, bir anda Hollywood’un aranan isimlerinden biri hâline gelmişti. Hollywood Reporter’ın haberine göre Mazin, şimdi de sevilen video oyunu The Last of Us’ı küçük ekrana uyarlamaya hazırlanıyor. Mazin’ın ortak senarist ve yapımcı olarak görev yapacağı ve yine HBO’da yayınlanacak dizinin senaristleri arasında, The Last of Us ve Uncharted video oyunu serilerinin senaristlerinden Neil Druckmann da bulunuyor.

Post-apokaliptik bir evrende hayatta kalmaya çalışan bir adam ile genç bir kadının hikâyesine odaklanan The Last of Us, yayınlandığı 2013 yılından itibaren büyük bir hayran kitlesi edinmiş ve ‘sinematik’ taraflarıyla da adından sıkça söz ettirmişti. Çernobil’de yaşanan nükleer felaketi neredeyse bir korku filmi atmosferi kurarak yeniden yaratan Mazin’ın, karanlık atmosferiyle dikkat çeken oyun için isabetli bir tercih gibi göründüğünü söylemek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.