Şu An Okunan
Claire Denis’den Herkese Açık Masterclass

Claire Denis’den Herkese Açık Masterclass

Visions du Réel festivalinin bu yılki programında retrospektif bir seçkisi bulunan Claire Denis, 29 Nisan’da Türkiye saatiyle 16:00’da online bir masterclass verecek. Fransızca gerçekleşecek konuşmanın kaydı, sonrasında İngilizce altyazılı olarak da sinemaseverlerle paylaşılacak.

Programını, uygulanan COVID-19 yasakları nedeniyle dijital ortama taşımak zorunda kalan festivallerden biri olan Visions du Réel’in bu yılki programının önemli bölümlerden biri de, Claire Denis’nin sinemasına adanmış retrospektif seçki. Denis bu program çerçevesinde ayrıca, bugün Türkiye saatiyle 16:00’da, herkese açık bir online masterclass verecek.

İyi İş (Beau Travail, 1999), Her Gün Başka Bir Bela (Trouble Every Day, 2001) gibi filmlerinden bu yana ana-akım dışındaki sinemaya ilgi duyanlar için çok özel bir yeri olan, son yıllarda ise giderek daha geniş bir kesim tarafından takip edilen bir usta haline gelen Denis, son olarak Juliette Binoche ve Robert Pattinson’lı bilim kurgu High Life (2018) ile seyirci karşısına çıkmıştı.

Fransız yönetmenin bugünkü masterclass konuşmasını moderasyonunu, Visions du Réel’in artistik direktörü Emilie Bujès ve film master programı ECAL’in sinema seçkisinden sorumlu Lionel Baier üstlenecek. Masterclass Fransızca gerçekleştirilecek ve daha sonra İngilizce altyazılı bir kaydı da sinemaseverlerle paylaşılacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.