Şu An Okunan
David Cronenberg Kendi Romanını Uyarlıyor

David Cronenberg Kendi Romanını Uyarlıyor

David Cronenberg, kendi romanı ‘Consumed’un uyarlaması için Netflix’le anlaştı.

2014 yılında yönetmen koltuğuna oturduğu Yıldız Haritası’nın (Maps to the Stars) ardından uzunca bir sessizliğe gömülen David Cronenberg’den hayranlarını heyecanlandıran bir hamle geldi. Yönetmen, 2014 yılında kaleme aldığı ‘Consumed’ adlı romanın uyarlaması için Netflix’le anlaştı ve dijital platformlarla işbirliği yapan yönetmenler arasında yerini aldı.

Mini dizi olması planlanan Consumed, yönetmenin geçmiş televizyon yapımı tecrübelerine kıyasla daha ayrıntılı bir yapım olacak. 1996 yılında, J.G. Ballard’ın ‘Çarpışma’ romanını sinemaya uyarlayarak Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü alan Cronenberg, edebiyat temelli distopik bir evren kurmaya hiç yabancı değil.

Yazarın Türkçede ‘Tüketilmiş’ adıyla, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan romanı, ilginç haberler peşinde dünyayı gezen, teknoloji tutkunu internet gazetecisi Nathan-Naomi çifti etrafında gelişiyor. İki karakterin takip ettikleri birbirinden bağımsız olayları teknoloji, cinsellik gibi temalarla ve Cronenberg’ün mizah anlayışıyla harmanlayan romanın uyarlaması için henüz kesin bir tarih verilmiş değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.