Şu An Okunan
Studio Ghibli’nin Yayın Hakları HBO Max’in

Studio Ghibli’nin Yayın Hakları HBO Max’in

HBO’nun yeni video platformu HBO Max, Hayao Miyazaki ve Isao Takahata gibi usta yönetmenlerin filmleriyle bilinen Japon animasyon stüdyosu Studio Ghibli filmlerinin yayın haklarını satın aldı.

Geçtiğimiz günlerde duyurulan anlaşmaya göre Studio Ghibli’nin milyonlarca hayrana sahip 21 filminin tamamı HBO Max üzerinden izlenebilecek. Studio Ghibli’nin Kuzey Amerika temsilcisi yakın zamanda filmlerin dijital yayın haklarının kimseye verilmeyeceğini, çünkü stüdyonun sinema salonlarında yaşanan kolektif deneyime hâlâ değer verdiğini söylemişti. Bu nedenle stüdyonun bu ani kararı şaşkınlıkla karşılandı. Stüdyo yöneticisi Koji Hoshino, kararın duyurulmasından sonra yaptığı basın açıklamasında filmlerin “ev sineması” için ideal nitelikte olduğu ve HBO Max’in bu konuda uygun bir platform olduğunu belirtti. Yakın zamanda Friends ve The Big Bang Theory gibi popüler yapımların da yayın haklarını satın alan HBO Max, “aile platformu” imajını güçlendirmek için Studio Ghibli filmlerinin yanı sıra Susam Sokağı’nın yeni bölümlerini de satın almıştı. Platform, bu tip yüksek bütçeli yapımlara yatırım yaparak Netflix, Apple+, Amazon Prime ve Hulu gibi rakiplerine fark atmayı planlıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.