Şu An Okunan
David Fincher’ın Yeni Filmi The Killer’dan Son Haberler

David Fincher’ın Yeni Filmi The Killer’dan Son Haberler

David Fincher

Son olarak Mank’le seyirci karşısına çıkan David Fincher, yeni filminde suç ve polisiye temalarına geri dönüyor. Netflix bünyesinde hazırlanan ve profesyonel bir suikastçının yaşamına odaklanacak ‘The Killer’ın çekimleri Kasım ayında başlayacak. Filmin başrolünde Michael Fassbender’ın yer alacağı iddia ediliyor.

Son filmi Mank’te (2020) Herman J. Mankiewicz’in sinema tarihinin en önemli filmlerinden Yurttaş Kane’in (Citizen Kane, 1941) senaryosunu kaleme aldığı süreci konu edinen ve geride bıraktığımız yılın dikkat çeken yapımlarından birisine imza atan David Fincher sıradaki projesine hazırlanıyor.

Mank
Mank

Bir önceki filmi Kayıp Kız (Gone Girl, 2014) ile Mank arasında altı yıl bulunan Fincher’ın bu kez yeni filmi için fazla vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacağı ve Alexis Nolent’ın ‘The Killer’ ismindeki çizgi romanını Netflix bünyesinde sinemaya uyarlayacağı biliniyordu. Mank ile En İyi Görüntü Yönetimi dalında Oscar heykelinin sahibi olan Erik Messerschmidt’in El Diario Vasco gazetesine yaptığı açıklamalar ise, kendisinin David Fincher’la bir kez daha çalışacağına ve yönetmenin filmin çekimlerine Kasım ayında Paris’te başlayacağına işaret ediyor. Messerschmidt’in ifadeleri geçtiğimiz aylarda Emily in Paris (2020- ) dizisinin setini ziyaret ederken görüntülenen Fincher’ın Paris’te bulunma nedeni hakkındaki tartışmalara da bir açıklama getirmiş gibi görünüyor.

Yedi’nin Senaristi Andrew Kevin Walker ve David Fincher Yeniden Bir Araya Geliyor

‘The Killer’, aynı zamanda David Fincher’ın yirmi altı yıllık aranın ardından senarist Andrew Kevin Walker ile yapacağı ikinci işbirliği olma özelliği taşıyor. Walker, yönetmenin filmografisinin en önemli halkalarından, Morgan Freeman ile Brad Pitt’in azılı bir seri katilin peşindeki iki dedektifi canlandırdığı Yedi’nin (Se7en, 1995) senaryosunu da kaleme almıştı. Fincher’ın kariyerinde önemli bir dönüm noktası olma özelliği taşıyan Yedi‘nin ardından yıllar sonra Walker ve Fincher yeniden bir suç hikâyesi için bir araya gelecek.

Se7en, Yedi, David Fincher
Yedi

Filmin uyarlanacağı çizgi roman, profesyonel bir suikastçının pişmanlık ve vicdan azabıyla dolu yolculuğuna odaklanırken “vahşi, kanlı ve stilize bir dedektiflik hikâyesi” olarak tanımlanıyor. Bu yalnız, soğuk ve kendi zihnine karşı mücadele veren isimsiz suikastçıya ünlü oyuncu Michael Fassbender’ın hayat vereceği konuşulsa da Fassbender ya da Netflix bu konuda henüz herhangi bir açıklama yapmış değil. Fassbender, daha önce 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave, 2013) ve Steve Jobs (2015) filmlerindeki performanslarıyla Oscar’a aday gösterilmişti.

Ne zaman gösterime gireceği konusunda henüz kesin bir açıklama yapılmasa da Kasım ayında çekimleri başlayacak ‘The Killer’ın 2022 yılının sonlarına doğru seyirciyle buluşması bekleniyor.

Kaynak: The Film Stage ve Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.