Şu An Okunan
David Fincher’ın Mankiewicz Biyografisi Ekim’de Seyirci Karşısına Çıkacak

David Fincher’ın Mankiewicz Biyografisi Ekim’de Seyirci Karşısına Çıkacak

David Fincher’dan yeni bir uzun metraj izlemeyeli 6 yıl geçti. Fincher’ın merakla beklenilen yeni projesi Mank’in Ekim ayında Netflix’te seyirci karşısına çıkacağı müjdesi geldi. 

Mank, Orson Welles’le birlikte sinema tarihinin en önemli klasiklerinden Yurttaş Kane‘in (Citizen Kane, 1941) senaryosuna imza atan Herman J. Mankiewicz’in yaşam öyküsüne dayanıyor. Projenin Fincher için kişisel bir önemi var, zira filmin senaryosu, 2003’te kaybettiği babası Jack Fincher tarafından kaleme alınmıştı. Filmde Herman J. Mankiewicz’i Gary Oldman, Orson Welles’i Tom Burke, Marion Davies’i ise Amanda Seyfried canlandıracak.

Filmin yapımcılığını üstlenen deneyimli senarist Eric Roth, Mank’in Ekim ayında Netflix’te yayınlanacağını duyurdu. Roth ayrıca, hem estetik hem de his olarak 30’ların siyah-beyaz filmlerini anımsatan muazzam bir işin ortaya çıktığını söyledi. 

Klasik Hollywood’un önemli senaristlerlerinden biri olan, Şahane Hayat (It’s a Wonderful World, 1939), Gentlemen Prefer Blondes (1953) gibi pek çok klasiğin senaryosunda da katkısı bulunan Mankiewicz, Orson Welles’le Yurttaş Kane’in jeneriğinde adının geçmesi için yaşadığı, kamusal alana da taşan tartışmayla akıllara kazınmıştı.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.