Şu An Okunan
David Fincher’ın Yeni Filmi Mank’ten Haberler

David Fincher’ın Yeni Filmi Mank’ten Haberler

David Fincher yeni filminde, Hollywood’un altın çağında çekilmiş sayısız yapımda imzası bulunan senarist Herman J. Mankiewicz’in hayatına odaklanacak.

Bundan tam yirmi yıl önce Dövüş Kulübü’ne (Fight Club, 1999) imza atarak popüler sinemayı derinden etkileyen David Fincher, günümüz Hollywood sistemi içinde kendi imzasını koruyan ve her hikâyeyi kendi meşrebince anlatabilen nadir isimlerden biri. Son yıllarda Zodiac (2007), Sosyal Ağ (The Social Network, 2010) ve Kayıp Kız (Gone Girl, 2014) gibi filmleri kadar, hattâ belki onlardan bile daha çok, Netflix için çektiği dizi projeleri House of Cards ve Mindhunter’la adından söz ettirir oldu usta yönetmen.

Fincher’ın çekimlerine başladığı yeni projesi, sinema tarihinin en önemli klasiklerinden Yurttaş Kane’in (Citizen Kane, 1941) senaryosunu Orson Welles’le birlikte kaleme alan Herman J. Mankiewicz’in hayatına odaklanacak. Başrolünde Gary Oldman’ın yer alacağı bu siyah-beyaz projenin ismi ‘Mank’. Hollywood’un klasik döneminin önemli figürleri arasında yer alan ve usta yönetmen Joseph L. Mankiewicz’in kardeşi olan Mankiewicz, Oz Büyücüsü’ne (The Wizard of Oz, 1939) de katkıda bulunmuş bir senarist.

Gary Oldman’ı Mankiewicz rolünde izleyeceğimiz filmde Orson Welles’i, son olarak The Souvenir’de (2019) izlediğimiz Tom Burke canlandıracak. Filmin oyuncu kadrosunda göreceğimiz diğer isimler arasında Amanda Seyfried, Tom Pelphrey, Arliss Howard, Ferdinand Kingsley, Jamie McShane, Joseph Cross, Sam Troughton, Toby Leonard Moore ve Tuppence Middleton yer alıyor.

Muhtemelen 2020’de izleme fırsatı bulacağımız film, David Fincher’ın son projelerinin çoğunda olduğu gibi yine Netflix tarafından finanse ediliyor.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.