Şu An Okunan
Édouard Louis’nin Hikâyesi Netflix Dizisi Oluyor

Édouard Louis’nin Hikâyesi Netflix Dizisi Oluyor

Édouard Louis tarafından yazılan ‘Eddy’nin Sonu’ ve ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitapları James Ivory tarafından diziye uyarlanıyor. Dizi, Netflix’te yayınlanacak.

Fransız yazar Édouard Louis’nin henüz 22 yaşındayken yazdığı, 2014 yılında yayımlanan ilk romanı ‘Eddy’nin Sonu’ (En finir avec Eddy Bellegueule) ve 2018 yılında yayımlanan ‘Babamı Kim Öldürdü’ (Qui a tué mon pere) adlı kitapları Netflix tarafından diziye uyarlanıyor. Otobiyografik öğeler taşıyan ve birbirinin devamı niteliğindeki bu iki kitabın televizyon uyarlamasını ABD’li yazar ve yönetmen James Ivory üstleniyor. Manzaralı Oda (A Room with a View, 1985), Maurice (1987), Howardların Malikânesi (Howards End, 1992) gibi filmlerin yönetmeni olarak tanınan James Ivory, son olarak Beni Adınla Çağır (Call Me by Your Name, 2017) filminin senaristliğini üstlenmiş ve yazdığı bu senaryoyla En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar kazanmıştı.

Instagram hesabından James Ivory tarafından yazılan senaryonun kapak fotoğrafını paylaşan Édouard Louis, “Boom! ‘Eddy’nin Sonu’ ve ‘Babamı Kim Öldürdü’, efsane James Ivory tarafından yazılan bir Amerikan TV dizisi hâline geliyor. Sonunda bu haberi paylaşabildiğim için çok mutluyum (Maurice filmini üniversite yıllarımda ilk gördüğüm zamanı hatırlıyorum!). Daha fazla haber yakında. Eddy’nin hikâyesinde emeği bulunanlara tekrar teşekkürler,” ifadeleriyle bu haberi duyurdu.

James Ivory
James Ivory

‘Eddy’nin Sonu’ kitabı Eddy Bellegueule adındaki eşcinsel bir gencin, Hallencourt isimli küçük bir kasabada verdiği varoluş mücadelesini anlatıyor. İşsizlik, aile içi şiddet, ırkçılık, alkol problemi gibi sorunlara ek olarak ciddi bir homofobik şiddetin kurbanı olan Eddy’nin hikâyesine odaklanan kitap yayımlandığı dönemde Fransa’da oldukça tartışma yaratmıştı. Doğum adı Eddy Bellegueule olan yazarın kendi yaşamından kesitler sunduğu anlatı ‘Şiddetin Tarihi’ ve ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitaplarıyla devam etmişti. Louis’nin duyurusuna göre ‘The End of Eddy’ başlığını taşıyacak dizi uyarlaması ‘Eddy’nin Sonu’ ve ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitaplarının bir araya gelmesinden oluşacak. Louis, ‘Babamı Kim Öldürdü’de temel olarak babasıyla aralarındaki ilişkiye odaklanıyor.

‘Eddy’nin Sonu’ daha önce Anne Fontaine tarafından yönetilen Marvin ou la belle éducation (2017) adlı filmde serbest biçimde sinemaya uyarlanmış ancak Louis’nin ya da kitabının adı filmin künyesinde yer almamıştı.

Başarılı yönetmen Xavier Dolan’a ithaf edilen ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitabı Ekim 2020 tarihinde, yazarın ilk kitabı ‘Eddy’nin Sonu’ ise Mayıs 2021 tarihinde Ayberk Erkay’ın çevirisiyle Can Yayınları tarafından Türkçede de yayımlanmıştı. Ayrıca ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitabının geçtiğimiz yıl Kemal Aydoğan’ın rejisi ve Onur Ünsal’ın oyunculuğuyla Moda Sahnesi tarafından sahnelendiğini de hatırlatalım.

Netflix’te gösterime girecek ‘The End of Eddy’nin yayın tarihine dair henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.