Şu An Okunan
Uçan Süpürge’de FIPRESCI Ödülü Açıklandı

Uçan Süpürge’de FIPRESCI Ödülü Açıklandı

As I Want

Bu yıl 27 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi ve fiziksel gösterimlerle düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’nü kazanan film açıklandı. Ödüle Samaher Alqadi imzalı Benim Bedenim filmi layık bulundu.

Bu yıl pandemi koşulları nedeniyle hem çevrimiçi hem de sınırlı fiziksel gösterimlerle düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde sona yaklaşılıyor. Festivalin ‘Her Biri Ayrı Renk’ adlı bölümünde yer alan filmlere verilen FIPRESCI Ödülü de bu bölümdeki son gösterimlerden önce açıklandı. Ödülü yönetmenliğini Samaher Alqadi’nin yaptığı Benim Bedenim (As I Want) filmi kazandı. Uçan Süpürge’de 2017 yılından bu yana verilen ve festivalin en prestijli ödülü olarak görülebilecek FIPRESCI Ödülü’nü takdim eden jüri bu yıl Boyd Van Hoeij, Rüdiger Suchsland ve Esin Küçüktepepınar’dan oluşturuldu. Seçimini ‘Her Biri Ayrı Renk’ bölümünde yer alan 12 film arasından yapan jüri, Benim Bedenim‘in ödüllendirilme gerekçesini şu ifadelerle özetledi:

“Farklı sinema tekniklerini bir araya getirerek, Mısır’daki Arap Baharı kadınlarının ve bu kadınların süren eşitlik ve insan hakları mücadelesinin portresini çizmek için kameranın imkânlarını araştırma yolundaki özgün yaklaşımından ötürü biz FIPRESCI Jürisi, ödülü Samaher Alqadi’nin Benim Bedenim filmine veriyoruz.”

Samaher Alqadi’nin 2011 Mısır Devrimi’nin ikinci yıldönümünde yapılan gösterilerde sokakta meydana gelen toplu tecavüzlere karşı Mısırlı kadınların isyanını anlattığı Benim Bedenim filmini 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali‘nin bugün sona erecek gösterimleri kapsamında izlemek mümkün.

Festivalle ilgili her türlü bilgiye Uçan Süpürge’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.