Şu An Okunan
Emmy Ödülleri’nde Adaylık Sayıları Arttırıldı

Emmy Ödülleri’nde Adaylık Sayıları Arttırıldı

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi En İyi Dram Dizi ve En İyi Komedi Dizi kategorilerindeki adaylık sayılarının arttırıldığını açıkladı. 

Televizyon Akademisi’nin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre 72. Emmy Ödülleri’nde En İyi Dizi kategorilerindeki adaylık sayıları yediden sekize yükseltildi. Bundan böyle dram ve komedi kategorilerinde başvuru miktarına bakılmaksızın sekizer adaya yer verilecek. Ayrıca En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu gibi kategorilerdeki adaylık sayıları da başvuru miktarına bakılmaksızın aynı olacak. Emmy Ödülleri’nde çeşitliliği ve kapsayıcılığı arttırmayı hedefleyen bu kural değişikliğinin yapılmasında, başvuru miktarında geçen yıla göre yüzde 15’lik bir artış olması etkili oldu.

Televizyon Akademisi Başkanı ve CEO’su Frank Scherma “Başvuru sayısındaki artış endüstrideki yeni seslerin, yeni televizyon platformlarının ve var olan platformlardaki içeriklerin artmasının bir sonucu (…) Covid-19 sebebiyle üretime ara verilmesine rağmen bu yılki yarışmaya başvuran çok sayıda harika iş var” açıklamasında bulundu.

Akademi en son 2015 yılında ana kategorilerdeki adaylık sayılarını altıdan yediye yükseltmişti. 72. Emmy Ödülleri adayları 28 Temmuz’da açıklanacak. Tarihi 20 Eylül olarak belirlenen törenin sunuculuğunu bu yıl da Jimmy Kimmel üstlenecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.