Şu An Okunan
Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl sekizinci yaşını kutlayan Engelsiz Filmler Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Deniz Tortum’un yönetmenliğini üstlendiği Maddenin Halleri En İyi Film ödülünü kazanırken Tortum ise En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

Salgın önlemleri sebebiyle 12-18 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 8. Engelsiz Filmler Festivali açıklanan ödüllerle sona erdi. Bu yıl ‘Normali Ararken’ temasıyla düzenlenen festivalde toplam 46 film seyirciyle buluşurken dört kategoride dağıtılan ödüller de sahiplerini buldu. Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yapan ve Altın Portakal’dan En İyi Belgesel ödülüyle dönen Deniz Tortum imzalı Maddenin Halleri, 8. Engelsiz Filmler Festivali’nde de En İyi Film ödülünü kazandı.Yönetmen Tortum ise En İyi Yönetmen ödülüne layık bulundu. Kıvanç Sezer’in yönetmenliğini üstlendiği Küçük Şeyler Seyirci Özel Ödülü’nü kazanırken En İyi Senaryo ödülü ise Kız Kardeşler filmiyle Emin Alper’e verildi.

Deniz Tortum’un filmi, yönetmenin doğduğu ve babasının yıllarca çalıştığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin günlük dünyasına bakış atarken sağlık çalışanlarının ve hastane yaşamının doğasını gözlemleyen bir belgesel olma özelliği taşıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.