Şu An Okunan
Engelsiz Filmler Festivali’nin ‘Kaleydoskop’ Seçkisi Açıklandı

Engelsiz Filmler Festivali’nin ‘Kaleydoskop’ Seçkisi Açıklandı

10. Engelsiz Film Festivali dâhilinde düzenlenen ‘Kaleydoskop’ seçkisinde yer alan filmler belli oldu. Dünya sinemasının son dönem dikkat çeken örneklerini bir araya getiren seçkide Tea Lindeburg, Marie Kreutzer ve Laura Bispuri’nin filmleri yer alıyor.

Bu sene 10’uncu yaşını kutlayan Engelsiz Film Festivali’nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Daha önce festival programına geçen sene eklenen Kısa Film Yarışması’nın bu yılki finalistleri duyurulmuştu. Son olarak festival kapsamında düzenlenen ‘Kaleydoskop’ bölümünde yer alan filmler de belli oldu.

Festival programına geçen sene eklenen ‘Kaleydoskop’ bölümü uluslararası festivallerden ödülle dönmüş son dönemin dikkat çeken filmlerinden örnekleri bir araya getiriyor. Bu yılki seçkide Göteborg Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Film ödülünü kazanan, 2021 San Sebastian Uluslararası Film Festivalin’den de En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle ayrılan Tea Lindeburg imzalı Cennet Gibi (Du som er i himlen, 2021), Vicky Krieps’in Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Performans ödülünü Adam Bessa’yla paylaştığı Marie Kreutzer imzalı Korsaj (Corsage) ve Venedik, Münih gibi festivalleri dolaşan Laura Bispuri imzalı Tavuskuşu’nun Cenneti (Il paradiso del pavone, 2021) adlı filmler yer alıyor.

Fiziksel gösterimlerin 14-16 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde başlayıp 17-23 Ekim tarihleri arasında Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda devam edeceği festival çevrimiçi olarak da takip edilebilecek. Her sene olduğu gibi bu yıl da gösterimler ücretsiz olacak.

10. Engelsiz Filmler Festivali’ne dair detaylı bilgi edinmek için festivalin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.