Şu An Okunan
Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali’nden İlk Detaylar

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali’nden İlk Detaylar

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali’nin (BIFED) dokuzuncusu 12-16 Ekim tarihleri arasında Bozcaada’da gerçekleştirilecek. ‘Yeşil Barış ve Adalet’ teması etrafında düzenlenen festivalde tüm gösterimler ücretsiz.

Covid-19 pandemisi nedeniyle son iki senedir çevrimiçi olarak düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali (BIFED), dokuzuncu organizasyonunda fiziksel mekânlardaki gösterimlerine geri dönüyor. Bozcaada Belediyesi çatısı altında düzenlenen, Green Film Network (GFN) üyesi BIFED’in festival yönetmenliğini Petra Holzer, festival koordinatörlüğünü ise Ethem Özgüven üstleniyor.

2020 yılından beri ‘Savunanları Savun’ fikrini ana slogan kabul eden festivalin bu yılki teması ‘Yeşil Barış ve Adalet’ olarak duyuruldu. Ekoloji gerçeklerini belgesel sinema vasıtasıyla görünür kılmayı hareket noktası kabul eden BIFED, bu yılki festival programında iklim krizinin merkezinde yer alan yerli halklardan kadınlara, göçten mültecilere uzanan konuları işleyen filmlere yer veriyor. 101 ülkeden 1000’in üzerinde filmin başvuru yaptığı festivalin Ana Yarışma kategorisinde 15, Panorama kategorisinde 20, Türkiye Panorama kategorisinde ise 10 film gösterilecek. Yalnızca öğrenci filmlerine açık kategori de yine festival kapsamında yer alacak. Festivalin Fethi Kayaalp adına verilen büyük ödülü 15.000 TL, Madam Melpo adına verilen ikincilik ödülü 10.000 TL, Gaia Öğrenci Ödülü ise 5.000 TL değerinde.

Paneller, söyleşiler ve diğer etkinliklerin de yer aldığı BIFED, yerel tohumları dağıtma ve yaygınlaştırmayı görev edindiği Yerel Tohum Festivali’ni bu yıl da sürdürecek. Ayrıca BIFED festivallerden STK’lara, okullardan çevre örgütlerine uzanan işbirlikleri kapsamında programındaki filmleri paylaşacak.

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali’nin yarışmalarında yer alacak belgeselleri belirleyecek jüri üyeleri ve seçilen filmler önümüzdeki günlerde belli olacak. Daha detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. Gelişmeler festivalin sosyal medya hesaplarında da takip edilebiliyor.

Instagram: bifed_doc
Twitter: @bifed_doc
Facebook: /bifeddoc

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.