Şu An Okunan
Film kahramanı olarak Angela Merkel

Film kahramanı olarak Angela Merkel

İki Alman TV kanalı birden, Almanya Başbakanı Merkel ve 2015’teki mülteci krizine odaklanan birer filmle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki farklı filmin baş kahramanına dönüştü. Alman TV kanalları ZDF ve ARD, Merkel’i ve 2015’teki göçmen krizini merkezine alan birer filmle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 90 dakikalık ZDF yapımı Stunden der Entscheidung – Angela Merkel und die Flüchtlinge (Karar Saatleri – Angela Merkel ve Mülteciler), Merkel’in görev süresi boyunca yaşadığı en zor ve belirleyici günlerden birinin, 4 Eylül 2015’in yıldönümünde ilk kez ekrana gelecek. Hem kurmaca hem de belgesel unsurları taşıyan film, Merkel’i ülkenin sınırını Budapeşte’den yola çıkmış binlerce sığınmacıya açma kararını almaya sürükleyen gergin saatleri ele alıyor.

Filmin Merkel dışındaki başlıca karakterlerinden biri, 25 yaşındaki Suriyeli mülteci Mohammad Zatareih. Türkiye ve Yunanistan üzerinden Macaristan’a ulaşan Zatareih, 25 Ağustos 2015’te Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi tarafından atılan ve kayıt olmamış mültecilerin Almanya’ya kabul edileceğini belirten tweet üzerine 2 binin üzerinde mültecinin batıya, Almanya’ya doğru başlattığı tarihi yürüyüşün lider figürlerinden biriydi.

Filmde Merkel’i, birkaç TV yapımının yanı sıra 2009’da Oscar ödülü kazanan kısa film Spielzeugland’da rol almış olan Heike Reichenwallner canlandırıyor. Zatareih rolünde ise, en çok Fack ju Göhte isimli komedi filmi serisindeki Burak karakteriyle tanınan Kürt kökenli Alman vatandaşı Aram Arami var.

ARD yapımı diğer Merkel filmi, Die Welt gazetesi yazarlarından Robin Alexander’in Merkel’in sığınmacı politikasını anlatan bestseller kitabı ‘Die Getriebenen’e dayanıyor. ZDF yapımından farklı olarak tamamen kurmaca çekimlerden oluşacak filmde Merkel’i, ünlü TV serisi Polizeiruf 110’un oyuncularından Imogen Kogge canlandırıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.