Şu An Okunan
Francis Ford Coppola Tutku Projesi ‘Megalopolis’i Sonunda Gerçekleştiriyor mu?

Francis Ford Coppola Tutku Projesi ‘Megalopolis’i Sonunda Gerçekleştiriyor mu?

Francis Ford Coppola

Neredeyse kırk senedir gündeminde yer alan ‘Megalopolis’ projesi hakkında konuşan Francis Ford Coppola, filme dair yeni detaylar açıkladı. Yönetmenin çalışmak istediği oyuncular arasında Oscar Isaac, Cate Blanchett, Zendaya ve James Caan gibi isimler yer alıyor.  

Baba (The Godfather) serisi ve Kıyamet (Apocalypse Now, 1979) gibi büyük prodüksiyonlu filmlerden Konuşma (The Conversation, 1974) ve Sokaktakiler (The Outsiders, 1983) gibi kültleşmiş klasiklere sinema tarihine damga vurmuş pek çok yapımda imzası bulunan Francis Ford Coppola, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı ‘Megalopolis’ projesini seksen iki yaşında hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yıkıcı bir afetin ardından New York şehrini yeniden tasarlayıp onu ütopik bir biçimde inşa etmek isteyen bir mimara odaklanan ‘Megalopolis’ filmi, neredeyse kırk yıldır Coppola’nın gündeminin bir parçası. Senaryosunu 1980’li yıllarda kaleme almaya başlayan, ancak projesini zaman içerisinde Baba üçlemesinin çekimleri ve 11 Eylül olayları gibi farklı sebeplerden sürekli ertelemek zorunda kalan yönetmen ‘Megalopolis’ için tekrardan kolları sıvıyor. 

Sonny Corleone
James Caan, Baba serisindeki Sonny Corleone yorumuyla sinema tarihinin unutulmaz karakterlerinden birine imza atmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Deadline’a konuşan ve bu filmi yapmaya kararlı olduğunu söyleyen Francis Ford Coppola, 2022’nin sonbahar aylarında prodüksiyon aşamasına geçmek istediğini belirtiyor. Filmin kadrosu tamamen netleşmese de heyecan uyandıracak bir ekip oluşturduğunun altını çizen yönetmen, Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer ve Jessica Lange gibi ünlü oyuncularla çalışabileceğinin sinyallerini verdi. Coppola’yla daha önce Baba serisinin ilk iki filmine imza atan ve filmde Sonny Corleone’ye hayat veren James Caan’ın da bu projeyle birlikte yönetmenle yeniden bir araya gelme ihtimali bulunuyor.

“Yirmi ya da kırk yıl önce kimdiysem şu anda da öyleyim, en önemli mesele de bu. Hayalimdeki projeyi hâlâ yapmak istiyorum ve eğer mecbursam kendi cebimden yüz milyon doları çıkarıp koyabilirim. Bunu yapmak istemiyorum ama eğer zorunda kalırsam yapacağım,” açıklamasıyla projeye aradan yıllar geçse bile tutkuyla yaklaştığını gösteren Coppola, ‘Megalopolis’in bütçesinin yüz ile yüz yirmi milyon dolar arasında olacağını dile getiriyor. 

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.