Şu An Okunan
HBO Max Türkiye’ye Geliyor

HBO Max Türkiye’ye Geliyor

HBO Max

Önümüzdeki dönemde Avrupa kıtasındaki izleyiciye ulaşmak için hazırladığı planları duyuran HBO Max, 2022 yılından itibaren pek çok ülkeyle birlikte Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayacağını açıkladı.

Yayın hayatına 2020 yılının Mayıs ayında başlayan HBO Max, 2022 yılından itibaren Türkiye’de de faaliyet gösteriyor olacak. Türkiye’nin yanı sıra önümüzdeki sene Estonya, Hollanda, İzlanda, Letonya, Litvanya ve Yunanistan pazarlarına da katılacağını açıklayan dijital platformun, daha önce pek fazla mevcudiyet göstermediği bu ülkelere yapacağı yatırımla, Netflix gibi kıta sınırları içerisinde uzun süredir hizmet veren platformlara da sıkı bir rakip olması bekleniyor. HBO Max’in Türkiye’de talep edeceği abonelik ücreti şimdilik gizemini koruyor. 

HBO Max’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu genel müdürü Christina Sulebakk, Warner Bros. çatısı altında üretilmiş filmlerin kırk beş günlük vizyon yolculuklarının ardından dijital platformun kütüphanesine ekleneceğini, stüdyonun kısa bir süre önce Asya kıtası için duyurduğu bu uygulamanın Avrupa’da da geçerli olacağını açıkladı. Ancak 2019 yılında Resmî Gazete’de yayınlanan yeni yönetmelik, sinema salonlarında izleyiciyle buluşmuş bir filmin dijital platformlarda da gösterilebilmesi için beş aylık bir sürenin geçmesini şart koşuyor. Bu nedenle HBO Max’in bu uygulamasının Türkiye’de geçerli olup olmayacağı veya platformun nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. 

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.