Şu An Okunan
İki Şafak Arasında, Torino’da En İyi Film Ödülü’nü Kazandı

İki Şafak Arasında, Torino’da En İyi Film Ödülü’nü Kazandı

İki Şafak Arasında

Selman Nacar’ın ilk uzun metrajı İki Şafak Arasında, ana yarışmasında yer aldığı 39. Torino Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne layık bulundu.

Selman Nacar’ın yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği ilk uzun metrajı İki Şafak Arasında, İtalya’nın en önemli film festivallerinden Torino Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’ne layık bulundu. Bu yıl 26 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında, 39. kez düzenlenen festivalin ana seçkisinde on iki film yarışırken 4 Aralık akşamı düzenlenen kapanış töreninde ödüller de sahiplerini buldu. Macar yönetmen Ildikó Enyedi başkanlığında toplanan jüri Selman Nacar imzalı İki Şafak Arasında‘ya En İyi Film Ödülü’nü verme gerekçesini şu ifadelerle açıkladı: “Olağanüstü yazım ve yönetmenlik becerileriyle inandırıcı bir hikâye anlatmayı başaran, güldüren, duygulandıran ve şaşırtan bir film. Akıllıca, ağırbaşlılıkla yönetilen ve yeni bir büyük yeteneği ortaya çıkaran, olgun bir film.”

Selman Nacar
Selman Nacar törene çevrimiçi olarak katılım sağladı.

İki Şafak Arasında, dünya prömiyerini 69. San Sebastian Film Festivali’nde yapmış, Türkiye’de ise ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşmuştu. Altın Portakal’da festivalin en prestijli ikinci ödülü olarak görülebilecek Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Nezaket Erden), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erdem Şenocak) ve Cahide Sonku Ödülü’nü (Ezgi Baltaş ve Feride Çiçekoğlu) kazanan film uluslararası festivallerdeki gösterimlerine devam etmiş ve birçok ödül kazanmıştı. Torino’daki ödül ise İki Şafak Arasında‘nın kazandığı ilk En İyi Film ödülü olma özelliğine sahip.

Daha önce Kuyu (2015) ve Verge (2017) gibi kısa filmlerin yönetmenliğini yapan Selman Nacar aynı zamanda Burak Çevik imzalı Tuzdan Kaide (2018) ve Aidiyet (2019) filmlerin yapımcısı olarak da tanınıyor.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye ve dağıtılan ödüllerin tamamına festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.