Şu An Okunan
İstanbul Film Festivali Genç Jüri Adaylarını Bekliyor

İstanbul Film Festivali Genç Jüri Adaylarını Bekliyor

41. İstanbul Film Festivali itibariyle yarışmalı bölüme dönüşen ‘Genç Ustalar’ bölümünde yer alan filmleri değerlendirmede görev almak üzere 18-25 yaş arası sinema öğrencilerinden bir jüri oluşturulacak. Nespresso Genç Jürisi için başvurular 15 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında yapılacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin geleneksel bölümlerinden ‘Genç Ustalar’ Nespresso’nun katkılarıyla yarışmalı bölüme dönüşüyor. Bu bölümden yarışacak filmler beş kişilik Nespresso Genç Jürisi tarafından ödüllendirilecek. Jürinin karar kıldığı bir filmin yönetmenine 3.000 Avroluk parasal ödülle desteklenen Genç Usta Ödülü verilecek.

Festivalin resmî jürilerinden biri olacak Nespresso Genç Jürisi, İstanbul’da ikâmet eden 18-25 yaş arası sinema öğrencilerinden oluşturulacak. Festival tarafından tam akreditasyon sağlanacak jüri üyeleri festivalin tüm etkinliklerine katılabilecek.

Jüri üyeleri, film ve festival tutkularını anlatan ve neden jüride yer almak istediklerini belirten yarım sayfalık bir metnin değerlendirilmesiyle belirlenecek. 15 Şubat’ta başlayacak başvurular için son tarih ise 1 Mart.

41. İstanbul Film Festivali’ne dair tüm gelişmeler festivalin internet sitesinden takip edilebiliyor. Seçim ve başvuru sürecine dair detaylı bilgiye de aynı adresten ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.