Şu An Okunan
İstanbul Modern Sinema’nın Açılış Programı ‘Unutma Biçimleri’ Gösterimde

İstanbul Modern Sinema’nın Açılış Programı ‘Unutma Biçimleri’ Gösterimde

İstanbul Modern’in yeni müze binasındaki sinema salonu ‘Unutma Biçimleri’ adlı programla 8-18 Haziran’da açılıyor. Birçoğu Türkiye’de ilk kez gösterilecek 11 filmlik program, adını Burak Çevik’in yeni filmi Unutma Biçimleri‘nden alıyor.

Türkiye ve dünya sinemasının güncel örneklerinden retrospektif seçkilere uzanan gösterim programlarının yanı sıra sergi, yayın, söyleşi gibi çeşitli etkinlikler de düzenleyen İstanbul Modern Sinema, uzun bir aranın ardından kapılarını yeniden açıyor. İstanbul Modern’in yeni müze binasındaki sinema salonunda gösterimlerine kaldığı yerden devam eden İstanbul Modern Sinema, 8-18 Haziran tarihlerine yayılan ‘Unutma Biçimleri’ adlı açılış programında 11 filmi izleyiciyle buluşturuyor.

Program, Burak Çevik’in dünya prömiyerini 73. Berlin Film Festivali’nde yapan yeni filmi Unutma Biçimleri‘nden ilham alıyor. Erdem Şenocak ve Nesrin Uçarlar’ın başrolde olduğu filmde 14 yıllık ayrılıktan sonra sonra tekrar bir araya gelen bir çiftin geçmişlerini hatırlama süreci anlatılıyor. 17 Haziran’da yönetmen Çevik’in katılımıyla Türkiye’de ilk kez gösterilecek olan Unutma Biçimleri, gösterimin ardından 14 yıl İstanbul Modern’de saklı bekleyecek. Bu süre boyunca Türkiye’de bir daha gösterilmeyecek olan film, böylelikle kendi konusuna benzer bir şekilde hafızanın nasıl katmanlaştığına ve tekrar tekrar yazılabildiğine dair bir deneyime dönüşecek.

Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri

Filmden yola çıkarak hazırlanan program ise unutma, hatırlama ve hafıza üzerine düşünen kişisel ve toplumsal hikâyeleri konu alan filmlerden oluşuyor. Ayrıca İstanbul Modern Sinema, Çevik’in filminin yanı sıra seçkideki filmlerden sekizinin Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor. Fotoğrafçı ve sanatçı Nan Goldin’in hikâyesini çok yönlü ele alan ve Venedik’ten Altın Aslan’la dönen Laura Poitras imzalı Hayatın Tüm Acıları ve Güzellikleri (All the Beauty and the Bloodshed, 2022), yönetmen koltuğunda oturan Jafar Panahi’nin ülkesinde yaşadığı baskılara rağmen üretme arzusunu anlattığı ve bizzat rol aldığı Ayı Yok (No Bears, 2022) ve yüzü değişen bir kadın üzerinden kimlik meselesine bakış atan Melisa Liebenthal imzalı Denizanasının Yüzü (The Face of the Jellyfish, 2022) programın öne çıkan yapımlarından.

‘Unutma Biçimleri’ programına dair detaylı bilgiye İstanbul Modern Sinema’nın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.