Şu An Okunan
İzmir Film ve Müzik Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

İzmir Film ve Müzik Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Ölü Ekmeği

Bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, dün akşam düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. En İyi Film Ödülü’nü Reis Çelik imzalı Ölü Ekmeği filmi kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Dün akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen kapanış töreninde sinema ve televizyon kategorilerinde Kristal Flamingolar dağıtıldı.

21 Haziran Dünya Müzik Günü’nde başlayan ve hem açık hem de kapalı alanlardaki gösterimlerle düzenlenen festival özellikle sinema ve müzik ilişkisini öne çıkaran programıyla dikkat çekti. Festivalde verilen ödüller de bu doğrultuda belirlenmiş durumda. Ana kategorilere ek olarak En İyi Özgün Müzik, En İyi Özgün Film Şarkısı ve En İyi Ses Tasarımı dallarında da ödüllerin verildiği festivalde televizyon alanında da dizi müzikleri ödülleri verildi.

Mimaroğlu

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde bu yıl sinema alanında yalnızca ulusal yarışma ödülleri dağıtıldı. Yönetmen Ezel Akay’ın başkanlığında, müzisyen-akademisyen Berrak Taranç, besteci Cem İdiz, akademisyen-yazar Oğuz Makal, söz yazarı Mehmet Teoman, oyuncu Tülay Günal ve akademisyen Feyzi Erçin’den oluşan jürinin sinema kategorilerinde Kristal Flamingo ödülüne layık bulduğu filmlerin tam listesi şu şekilde:

En İyi Film: Ölü Ekmeği (Yön. Reis Çelik)

Jüri Özel Ödülü: Mimaroğlu (Yön. Serdar Kökçeoğlu)

En İyi Kadın Oyuncu: Selen Uçar ve Ece Dizdar (Aşk, Büyü, vs.)

En İyi Erkek Oyuncu: Ercan Kesal (Nasipse Adayız)

En İyi Özgün Film Müziği: Erdem Helvacıoğlu (Ah Gözel İstanbul)

En İyi Ses Tasarımı: Serdar Kökçeoğlu (Mimaroğlu)

Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülü: Antoni Konmasa Lazarkiewicz

Onur Ödülü: Hümeyra

Yeşilçam
Yeşilçam

Dizi Müziği Ödülleri

Televizyon eleştirmenleri Elçin Yahşi, Özlem Özdemir, Sina Koloğlu ve Yazgülü Aldoğan, sinema yazarı Burak Göral, sinema ve müzik yazarı Cumhur Canbazoğlu ile besteci Serdar Kalafatoğlu’ndan oluşan Dizi Müziği Ödülleri jürisi ise şu yapımları ödüllendirme kararı aldı:

En İyi Dizi Müziği – Dijital Kanal: Cenk Erdoğan ve Aria grubu (Yeşilçam)

En İyi Dizi Müziği – Açık Kanal: Gökhan Kırdar (Uyanış Büyük Selçuklu)

En İyi Dizi Şarkısı – Dijital Kanal: Alp Yenier ve Peyk grubu (Yarım Kalan Aşklar)

En İyi Dizi Şarkısı – Açık Kanal: Aytekin Ataş (Ramo ve Sen Çal Kapımı)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.