Şu An Okunan
Joaquin Phoenix’ten Hayvan Hakları Belgeseli

Joaquin Phoenix’ten Hayvan Hakları Belgeseli

Üç yaşından beri vegan olan Joaquin Phoenix, istikrarlı bir destekçisi olduğu hayvan hakları aktivizmine dair bir belgeselin yapımcılığını üstlendi.

Denis Henry Hennelly ve Casey Suchan tarafından yönetilen The Animal People, prömiyerini Austin Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Belgesel, altı Amerikalı gencin katıldıkları protestonun ardından hükümet tarafından nasıl terörist muamelesi gördüklerini konu ediniyor.

Son dönemde Joker ile adından sıkça söz ettiren kırk beş yaşındaki oyuncu, üç yaşından beri vegan. Balıkların nasıl avlandığına tanık olduktan sonra ailece vegan olduklarını söyleyen oyuncu, bu yaşam biçimini destekleyen projelerde olabildiğince yer almaya çalışıyor. Yapımcılığını üstlendiği The Animal People için Phoenix, “Bu film ele aldığı vakadan çok daha fazlasını anlatıyor. Bu film, dünyamızda hiçbir zaman olmadığı kadar acil bir konumda olan sorular, konuşma özgürlüğü, sosyal değişim ve kurumsal güce dair sorular hakkında,” diyor. Phoenix, daha önce The Animal People gibi hayvan haklarını konu edinen Earthlings (2005) ve Unity (2015) belgesellerinde anlatıcılık yapmış, sağlıklı beslenmeyi ele alan What the Health’in (2017) ise yapımcılığını üstlenmişti.

Joaquin Phoenix belgesellerin yanı sıra pek çok kampanyada da yer alıyor. Aktör bugüne dek, üyesi olduğu In Defense of Animals ve PETA gibi büyük hayvan koruma kuruluşlarıyla birlikte tür ayrımcılığına karşı “Be Fair Be Vegan” (Adil Ol Vegan Ol), “We Are All Animals” (Hepimiz Hayvanız) gibi kampanyalarda boy gösterdi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.