Şu An Okunan
Kino 2022 Programı İzmir’de

Kino 2022 Programı İzmir’de

Hayır

Güncel Almanya sinemasının son örneklerini seyirciyle buluşturan Kino programının 2022 seçkisi İstanbul’un ardından İzmir’e taşınıyor. Gösterimler kapsamında geçtiğimiz yılın pek çok önemli filmini izlemek mümkün.

Goethe-Institut’un German Films işbirliğiyle düzenlendiği, güncel Almanya sinemasının dikkat çeken örneklerini Türkiyeli seyircilerle buluşturan Kino 2022: Alman Filmleri Türkiye’de programının sonbahar gösterimleri İzmir’de başlıyor. İlk olarak 41. İstanbul Film Festivali kapsamında Nisan ayında İstanbul’da başlayan program, iki yıllık pandemi arasından sonra İzmirli sinemaseverlerle de yeniden fiziksel olarak buluşuyor.

Kino 2022’nin İzmir gösterimlerinin açılışını Andreas Dresen imzalı Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı filmi yapacak. Dünya prömiyerini Berlinale’de yapan film 11 Eylül sonrasında tutuklanıp Guantanamo’da hapis tutulan oğlu Murat’ı kurtarmaya
çalışan Rabiye Kurnaz’ın gerçek hikâyesini konu alıyor. Film Berlinale’de En İyi Başrol Performansı ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanmıştı.

Lieber Thomas, Sevgili Thomas
Sevgili Thomas

Kino 2022 kapsamında seyirciyle buluşan bir diğer dikkat çekici yapım ise Andreas Kleinert imzalı Sevgili Thomas (Lieber Thomas). Bu yılın uluslararası ilgi görmüş Almanya yapımı filmlerinden olan Sevgili Thomas, muhalif yazar/yönetmen Thomas Brasch’ın hayatını konu alan, özgün bir biyografi. Film gerek biyografi türüne yaklaşımı gerek kurduğu estetik dünya ile dikkat çekiyor.

Bunların yanı sıra etkinlik kapsamında tarihe yaklaşımıyla öne çıkan Wannsee Konferansı (Die Wannseekonferenz), Doğu Almanya’da idam edilen son kişinin hikâyesini anlatan Son İnfaz (Nahschuss), Sarah Blaßkiewitz’in ilk uzun metrajı Kıymetli Ivie (Ivie wie Ivie) ve geçtiğimiz yıl Karlovy Vary’de En İyi Yönetmen ödülünü kazanan romantik komedi Hayır () filmlerini izlemek de mümkün.

Kino 2022 İzmir gösterimleri 19-22 Ekim tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Gösterimler tamamen ücretsiz. Öte yandan Kino 2022’nin sonbahar gösterimleri İzmir’den sonra Kasım ayı içerisinde Ankara ve Diyarbakır’da devam edecek. Programla ilgili detaylı bilgiye Kino 2022’nin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.