Şu An Okunan
Kino 2023 Programı Diyarbakır’da

Kino 2023 Programı Diyarbakır’da

Güncel Almanya sinemasının dikkat çeken örneklerini Türkiye’de seyirciyle buluşturan Kino 2023 programı İstanbul ve Ankara’dan sonra Diyarbakır’da. 10-12 Kasım tarihleri arasındaki gösterimler Mordem Sanat’ta ücretsiz olarak düzenlenecek.

Goethe-Institut‘un German Films katkılarıyla düzenlendiği Kino programı, her yıl güncel Almanya sinemasında öne çıkan ve uluslararası festivallerde gösterim şansı yakalayan filmleri Türkiye’de seyirciyle buluşturuyor. Hazırlanan program yıl içerisinde Türkiye’nin farklı şehirlerindeki etkinliklerle işbirliği hâlinde gösterilirken seyirciye Almanya sinemasının güncel eserlerini bir arada takip etme şansı sunuluyor. Kino 2023 programı bu yıl ilk olarak İstanbul’da, 42. İstanbul Film Festivali ve Sinematek/Sinema Evi programları içerisinde seyirciyle buluştu. Ardından Kasım başında 34. Ankara Film Festivali’nin programına dâhil olurken şimdi de Diyarbakır’a konuk oluyor. Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ve Mordem Sanat işbirliğiyle gerçekleşen Kino 2023 Diyarbakır gösterimleri Mordem Sanat’ta izleyiciyle buluşacak. 10-12 Kasım tarihleri arasındaki gösterimler Mordem Sanat’ta ücretsiz olarak düzenlenecek. Kino 2023’ün Diyarbakır’dan sonraki durağı ise İzmir olacak.

Kızıl Gökyüzü

‘Kino 2023: Alman Filmleri Türkiye’de’ programının Diyarbakır ayağında bu sene beş film yer alıyor: Yönetmenliğini İlker Çatak’ın üstlendiği ve bu yıl Oscar yarışında adında söz ettirmesi beklenen Öğretmenler Odası (Das Lehrerzimmer), Ayşe Polat’ın dünya prömiyerini Berlinale’de yaptıktan sonra Türkiye’deki festivallerde de pek çok ödül kazanan filmi Kör Noktada (Im toten Winkel), Türkiye’de her zaman çok sevilen yönetmenlerden Christian Petzold’ün yeni filmi Kızıl Gökyüzü (Rotter Himmel), Almanya’da film kültürünün gelişmesine çok önemli bir katkı sağlamış Erika ve Ulrich Gregor’un hikâyesini konu alan Benimle Sinemaya Gel (Komm mit mir in das Cinema – Die Gregors) ve bu yılın en çarpıcı belgesellerinden Tahran’da Yedi Kış (Sieben Winter in Teheran).

10 Kasım’da başlayacak Kino 2023 Diyarbakır programıyla ilgili detaylı bilgiye Kino’nun internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. Kino 2023 programı Diyarbakır’ın ardından 29 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde İzmir’de devam edecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.