Şu An Okunan
Kısa Film Projelerine Yeni Durak: İstanbul Film Station

Kısa Film Projelerine Yeni Durak: İstanbul Film Station

Film yapım ve fonlama süreçlerine yeni bir yaklaşım getirmeyi amaçlayan İstanbul Film Station 2-5 Mayıs tarihlerinde ilk kez gerçekleşecek. İlk yılında kısa film projelerine odaklanan programa başvuru için son tarih 22 Mart.

‘Yeni nesil’ bir film proje merkezi olan İstanbul Film Station, proje hâlindeki filmleri senaryo aşamasından gösterimlerine kadar tüm süreçlerinde destekleyen, uluslararası standartta bir proje alanı formatıyla yolculuğuna başladı. ‘The stop before action’ sloganını benimseyen merkez, bağımsız sinemanın etik ve ticari değerler gözetilerek de yapılabileceği fikrinden hareketle film yapım ve fonlama süreçlerine yeni bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyor. Bağımsız sinemanın ve bu alanda verilen emeğin sürdürülebilir hâle gelmesi için çalışan merkez film üreticilerine düşünsel, maddi ve lojistik her türlü kaynağa rahat erişim imkânı sağlamayı hedefliyor. İlk yılında kısa film projelerine odaklan İstanbul Film Station’ın bir diğer hedefi ise ilerleyen yıllarda uzun metraj ve belgesel film projelerini de çatısı altında toplamak ve fonlamak.

Merkez Lab Station ve Market Station olmak üzere iki ana başlıkta gerçekleşiyor. Lab Station’a başvuran projeleri Gülengül Altıntaş ve Nadir Öperli’den oluşan kurul değerlendirecek. Kurulun belirlediği projeler çeşitli eğitim ve atölyelerin ardından destekçilerin katkılarıyla ödüllendirilecek. Bir networking alanı olarak kurgulanan Market Station ise sektörün önde gelen isimlerini atölye ve panel gibi etkinlikler aracılığıyla katılımcılarla buluşturacak. Proje sahiplerini sektör profesyonelleriyle bir araya getiren etkinlik, katılımcılara filmleri için yeni bağlantılar ve geliştirme alanları bulma imkânı sunuyor. Market Station’ın bu yılki konukları arasında Armağan Lâle, Anders Rune, Özcan Alper ve Serhat Karaaslan gibi isimler yer alıyor.

2-5 Mayıs tarihlerinde İstanbul gerçekleşecek İstanbul Film Station’a katılmak isteyen kısa film proje sahipleri 22 Mart’a kadar başvuru yapabilir. Lab Station’a başvurmak veya Market Station’a kaydolmak için İstanbul Film Station’ın internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.