Şu An Okunan
Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Projeleri Açıklandı

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Projeleri Açıklandı

Köprüde Buluşmalar

İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Atölyesi’ne bu yıl 10’u ilk film olmak üzere toplamda 13 proje seçildi. Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, 14-15-16 Nisan tarihlerinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali’ne paralel olarak düzenlenen en önemli etkinliklerden Köprüde Buluşmalar, 17 yıldan bu yana Türkiye ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturma işlevi görüyor. Pandemi şartlarından dolayı son iki yıldır çevrimiçi ortamda düzenlenen etkinlik, bu sene 14-15-16 Nisan tarihlerinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Platformda ‘Work in Progress’ ve ‘Komşular’ atölyelerinde, Türkiye’den ve komşu ülkelerden seçilen uzun metraj kurmaca ve belgesel film projeleri ile post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerin sunumları uluslararası sinema profesyonellerine yapılacak.

Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Atölyesi seçkisi de belli oldu. Atölyeye gelen 83 başvurudan 13 proje seçilirken bunlardan 10 tanesi ilk film olma özelliği taşıyor. Proje ekipleri Mart ayında deneyimli uluslararası sinemacılar ve eğitmenlerle senaryo, prodüksiyon, sunum teknikleri, pazarlama ve sosyal medya çalışması yapacaklar.

Ablam (2018) adlı kısa filmiyle büyük beğeni toplayan ve pek çok ödül kazanan Burcu Aykar’ın ilk uzun metraj projesi ‘Gölgeler Çekildiğinde’, Stiletto (2021) adlı kısasıyla son olarak Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü’nü kazanan Can Merdan Doğan’ın yeni projesi ‘Backstage’, Son Oyun (2006), Ölüm Elbisesi: Kumalık (Kirasê mirinê: Hewîtî, 2009), Ben Uçtum Sen Kaldın (Ez Firiyam Tu Ma Li Cih, 2012) gibi belgesel filmleriyle pek çok festivale katılan Mizgin Müjde Arslan’ın yeni filmi ‘Annelerim’ ve ilk filmi Kar Korsanları‘yla (2015) beğeni toplayan Faruk Hacıhafızoğlu’nun son çalışması ‘Kirpinin Boya Kalemleri’ Film Geliştirme Atölyesi’nde değerlendirilecek çalışmalar arasında. Atölyeye seçilen projelerin tamamı ise şu şekilde:

  • Annelerim (Çiroken Dayikemin / Yön. Mizgin Müjde Arslan, yap. Seray Genç)
  • Aşk Hakkında Bildikleri Her Şey (Yön. Melik Kuru, yap. İrem Akbal)
  • Backstage (Yön. Can Merdan Doğan, yap. Erkan Taşkıran)
  • Define (Yön. Musab Tekin, yap. Ebru Aksoy)
  • Gölgeler Çekildiğinde (Yön. Burcu Aykar, yap. Nadir Öperli)
  • Güve (The Moth / Yön. Aslı Akdağ, yap. Bilal Bağcı)
  • İnce Bir Alaydan (Yön. Ozan Takış, yap. Tolga Topçu)
  • Kirpinin Boya Kalemleri (Yön. Faruk Hacıhafızoğlu, yap. Soner Alper)
  • Köksüz Kahkaha (Yön. Nazif Coşkun, yap. Gündüz Sevdi)
  • Kurtarılmış Anılar Kütüphanesi (Yön. Veysel Celik, yap. Asiye Alımcı Çelik)
  • Lo-Fi (Yön. Alican Durbaş, yap. İpek Erden)
  • Sırtına Bir Şey Giy (Yön. Oğuz Anbarlı, yap. Nesligül Satır)
  • Suyun Yüzü (Yön. Zeynep Köprülü, yap. Utku Zeka)

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi’nde ödüller uluslararası jüri ile yapılacak görüşmelerin ardından belirlenecek.

Köprüde Buluşmalar’la ilgili gelişmeleri İKSV’nin internet sitesi ve altyazi.net üzerinden takip edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.