Şu An Okunan
‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ovacık Filmi Gösterimiyle Devam Ediyor

‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ovacık Filmi Gösterimiyle Devam Ediyor

Altyazı ve Postane işbirliğiyle düzenlenen ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’nın yeni konuğu, Dersim’e bağlı Ovacık ilçesinin hikâyesini anlatan belgesel Ovacık. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Ayşegül Selenga Taşkent ve yapımcısı Delizia Flaccavento’yla bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Kültür-sanat ile doğa koruma alanlarının kesişiminde faaliyet gösteren Postane Kültür Doğa Programı ve Altyazı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ocak ayından bu yana devam ediyor. Kent adaleti, şehirleşme ve yerinden edilme temaları etrafında Altyazı kürasyonuyla oluşturulan seçkinin sekizinci buluşmasında Ayşegül Selenga Taşkent imzalı Ovacık (2019) belgeseli gösterilecek.

Ovacık belgeseli, Türkiye Komünist Partisi’nden seçilen ilk belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve onun önderliğinde gelişen belediyecilik modelini inceliyor. Maçoğlu’nun takip ettiği sosyalist idealler ve bunların günlük yaşamdaki uygulama biçimlerini takip eden belgesel bilhassa Ovacık’ta oluşturulan sürdürülebilir, bağımsız tarım odaklı yaşam modeline önemli bir yer ayırıyor.

20 Haziran Salı günü saat 19:00’da, Postane Hol’de gerçekleştirilecek gösterime katılım kayıt olan herkese açık ve ücretsiz. Etkinliğe kayıt olmak ve yerinizi ayırtmak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.