Şu An Okunan
‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’nın Yeni Konuğu Yusuf Emre Yalçın ve Anima

‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’nın Yeni Konuğu Yusuf Emre Yalçın ve Anima

Anima

Altyazı ve Postane işbirliğiyle düzenlenen ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Anima filmi gösterimiyle devam ediyor. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Yusuf Emre Yalçın ve yapımcısı Ezgi Selin Ülkü’yle bir sohbet gerçekleştirilecek.

Kültür-sanat ile doğa koruma alanlarının kesişiminde faaliyet gösteren Postane Kültür Doğa Programı ve Altyazı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kültür Doğa Film Buluşmaları’ Ocak ayından bu yana devam ediyor. Kent adaleti, şehirleşme ve yerinden edilme temaları etrafında Altyazı kürasyonuyla oluşturulan seçki Deniz Tortum’un kısa filmleri, BAK filmleri seçkisi ve Kirazlıtepe Yıkım ve Direniş Hikâyesi (2022) filminin ardından Yusuf Emre Yalçın imzalı Anima (2021) filmini ağırlayacak.

Anima

İnsanın doğa ve diğer canlılarla girdiği ilişkileri gözlemci bir bakışla inceleyen Anima, Türkiye coğrafyasının farklı noktalarına uzanan bir belgesel. Bu farklı noktalardaki karşılaşma anlarına odaklanan film bir yandan kutsal olan ve kurban olan arasındaki ayrımı sorgularken yönetmen Yusuf Emre Yalçın kişisel rüya ve anılarını da bu yolculuğa dahil ediyor.

11 Nisan Salı günü saat 19:00’da, Postane Hol’de gerçekleştirilecek gösterime katılım kayıt olan herkese açık ve ücretsiz. Filmden sonra filmin yönetmeni Yusuf Emre Yalçın ve yapımcısı Ezgi Selin Ülkü’yle bir sohbetin de düzenleneceği etkinliğe kayıt olmak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.