Şu An Okunan
Netflix, Keanu Reeves İmzalı BRZRKR’ın Yayın Haklarını Satın Aldı

Netflix, Keanu Reeves İmzalı BRZRKR’ın Yayın Haklarını Satın Aldı

Keanu Reeves

İlk sayısı geçtiğimiz haftalarda yayınlanan çizgi roman, Netflix bünyesinde bir filme ve anime dizisine uyarlanacak.

Keanu Reeves’in yaratıcısı olduğu, yazarları arasında Ron Garney ve Matt Kindt gibi çizgi roman dünyasının tanıdık isimlerinin yer aldığı ‘BRZRKR’ serisi Mart ayının başında yayın hayatına başladı. Boom! etiketiyle basılan ve ilk haftasında 600 binden fazla kopya satarak dikkatleri üzerine çeken serinin yayın hakları kısa süre içerisinde Netflix tarafından satın alındı. Dijital platform bu seriyi hem bir uzun metraj film hem de bir anime dizisi olarak uyarlayacak. Film, BRZRKR’ın basımı gerçekleştirilecek on iki sayısının bir sinema uyarlaması olarak planlanırken, dizi ise çizgi romanın geçtiği evrenden farklı elementler ve yan hikâyeler sunacak.

Keanu Reeves

Önümüzdeki aylarda Matrix (1999- ) ve John Wick (2014- ) gibi ünlü serilerin dördüncü filmleriyle izleyici karşısına çıkacak olan Keanu Reeves, BRZRKR evrenine ait her iki projenin de başrolünü ve yapımcılığını üstlenmiş durumda. Reeves’in yanı sıra, Boom! Studios’dan Ross Richie ve Stephen Christy ile Company Films’den Stephen Hamel da bu projelerde yapımcı olarak yer alacak.

Hem Netflix hem de yayın evine göre BRZRKR vahşi ve destansı olmasıyla öne çıkıyor. Seksen bin yıldır düşmanlarını alt eden B ismindeki yarı ölümlü yarı tanrısal karakterin izini süren çizgi roman serisi; şiddete zorlanmış ve bu yolda akıl sağlını yitirmeye meyilli hale gelmiş B’nin ABD hükümetiyle yollarının kesişmesini takiben devlet adına zorlu görevlere katılıp kendi yaradılışıyla ilgili yanıtlar bulacağı serüvenine odaklanıyor.

Kaynak: The Hollywood Reporter

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.