Şu An Okunan
Netflix Sonbahar Yayın Programını Duyurdu

Netflix Sonbahar Yayın Programını Duyurdu

The Power of the Dog

Netflix yılın son aylarında bünyesinde gösterime girecek filmlerin yayın takvimini açıkladı. Dijital platformun çatısı altında Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında izleyiciyle buluşacak yapımlar arasında The Guilty, The Power of The Dog, Tanrının Eli ve The Lost Daughter gibi merakla beklenen filmler yer alıyor.

Netflix, geçtiğimiz günlerde takipçileriyle sonbahar aylarında kütüphanesine eklenecek kurmaca film ve belgesellerin bir listesini paylaştı. Kırktan fazla yapımın yer aldığı listesiyle yılın son dört ayını oldukça yoğun bir şekilde geçireceğinin sinyallerini veren dijital platform, her hafta en az bir filmle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Eylül ayından itibaren Netflix etiketiyle gösterime girecek yapımlar arasında ilk gösterimlerini Venedik ve Toronto gibi prestijli film festivallerinde gerçekleştirecek projelerin yanı sıra ismini ödül sezonunda duymayı beklediğimiz filmler de yer alıyor. Son yıllarda Roma (2018), Marriage Story (2019), The Irishman (2019), Mank (2020) ve My Octopus Teacher (2020) gibi yapımlarla Oscar Ödülleri’ndeki konumunu sağlamlaştıran Netflix’in sonbaharda yayınlayacağı filmlerle 27 Mart 2022’de gerçekleştirilecek 94. Akademi Ödülleri’nde de iddialı olması bekleniyor.

Netflix’in Eylül ayından yıl sonuna kadarki aylık gösterim takvimi aşağıdaki gibi şekil aldı. O ay içerisinde yayınlanacağı açıklanan ancak net bir gün verilmeyen yapımların “bilinmiyor” notuyla listede yer aldığını hatırlatmakta fayda var.

Eylül

Worth
Worth

Eylül ayında dijital platformun çatısı altında yayına girecek projelerden Michael Keaton’ın Stanley Tucci ile başrolleri paylaştığı Worth, zehirlendiğini öğrenmesinin ardından intikamını alabilmek için yirmi dört saati bulunan bir suikastçıyı konu edinen Kate ve Benim Komşum Bir Melek’in (St. Vincent, 2014) ardından Theodore Melfi ile Melissa McCarthy’yi tekrar bir araya getiren The Starling dikkat çekiyor.

02.09 – Can Çıkar Huy Çıkmaz / Afterlife Of the Party

03.09 – Worth

09.09 – Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

10.09 – Kate

15.09 – Nightbooks, Schumacher

22.09 – Intrusion

24.09 – The Starling, My Little Pony: A New Generation

29.09 – Fuimos canciones, No One Gets Out Alive

Ekim

The Guilty
The Guilty

Ekim ayında Netflix’te izleyiciyle buluşacak filmler arasında Gustav Möller’in 2018 yılında yönetmenliğini üstlendiği ve o sene Uluslararası Oscar yarışında kısa listeye kalan Suçlu (Den skyldige) filminin Jake Gyllenhaal’lu yeniden çevrimi The Guilty ve Arjantinli yazar Samanta Schweblin’in ilk romanı ‘Kurtarma Mesafesi’nin beyazperde uyarlaması Distancia de rescate öne çıkıyor.

01.10 – The Guilty, Diana: The Musical

06.10 – There’s Someone Inside Your House

20.10 – Found, Night Teeth, Stuck Together

29.10 – Hırsızlar Ordusu / Army Of Thieves

Bilinmiyor – Hypnotic, Distancia de rescate

Kasım

tick, tick… BOOM!

Netflix’te Kasım ayında yayında olacak filmler arasında Idris Elba, Zazie Beetz, Regina King ve LaKeith Stanfield gibi isimlerden oluşan kadrosuyla dikkat çeken The Harder They Fall, Berlin Film Festivali’nde büyük ödül Altın Ayı için yarışan A Cop Movie ve Hamilton’daki (2020) performansıyla yıldızı parlayan Lin Manuel-Miranda’nın yönettiği tick, tick… BOOM! yer alıyor.

03.11 – The Harder They Fall

05.11 – Love Hard, A Cop Movie

10.11 – Passing

12.11 – Red Notice

19.11 – tick, tick… BOOM!

24.11 – Bruised, Robin Robin, 14 Peaks: Nothing Is Impossible

Bilinmiyor – 7 Prisoners, A Boy Called Christmas, A Castle For Christmas, The Princess Switch 3

Aralık

The Hand of God
Tanrı’nın Eli

Yılın son ayında Netflix etiketiyle gösterimde olacak filmlerden Jane Campion’ın Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst ve Jesse Plemons gibi isimlerle bir araya geldiği The Power Of The Dog, şimdiden Paolo Sorrentio’nun en kişisel filmi olarak tanımlanan Tanrı’nın Eli (È stata la mano di Dio), Adam McKay’in Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet ve Meryl Streep gibi yıldız oyuncularla çalıştığı Don’t Look Up ve Maggie Gyllenhaal’un Elena Ferrante’nin ‘Karanlık Kız’ romanından uyarladığı The Lost Daughter dikkat çekiyor. İsmi geçen bu dört filmin de Oscar’a uzanan ödül sezonunda öne çıkacağı düşünülüyor.

01.12 – The Power Of The Dog

03.12 – Shaun The Sheep: The Flight Before Christmas

10.12 – The Unforgivable

15.12 – Tanrı’nın Eli / È stata la mano di Dio

24.12 – Don’t Look Up

31.12 – The Lost Daughter

Bilinmiyor – Back To The Outback, Mixtape, Single All The Way

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.