Şu An Okunan
Netflix’in Homemade Seçkisinden Fragman

Netflix’in Homemade Seçkisinden Fragman

Netflix’in Homemade başlıklı kısa film derlemesinden ilk fragman yayınlandı. Derlemede Pablo Larraín, Paolo Sorrentino ve Naomi Kawase gibi usta yönetmenlerin yanı sıra Kristen Stewart ve Maggie Gyllenhaal gibi yıldız oyuncuların da karantina döneminde çektikleri kısa filmler yer alıyor.

Çok sayıda kısa filmi bir araya Homemade (Ev yapımı) derlemesi, 30 Haziran’dan itibaren Netflix’te izlenebilecek. Pandeminin dayattığı koşullar altında, eldeki sınırlı imkânlarla ve sıfır bütçeyle çekilen kısa filmlerin yönetmenleri arasında Pablo Larraín, Paolo Sorrentino, Naomi Kawase, Sebastián Lelio, Ana Lily Amirpour, David Mackenzie ve Nadine Labaki gibi tanınmış isimlerin yanı sıra ilk uzun metrajı Sefiller’le (Les Misérables, 2019) geçtiğimiz yıl Cannes’da Jüri Ödülü kazanan Ladj Ly, son yıllarda kısa filmler çekmeye başlayan yıldız oyuncu Kristen Stewart ve ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturan Maggie Gyllenhaal da yer alıyor.

Ladj Ly

Kimi yönetmenlerin kendi hayatlarına ve pandemi dönemindeki duygu dünyalarına dair mahrem ayrıntıları paylaştığı, kimilerinin ise mizahi, hattâ yer yer fantastik boyutuyla dikkat çeken filmlere imza attığı Homemade, Netflix’te bir bütün olarak izlenebileceği gibi tek tek kısa filmler hâlinde de izlenebilecek. Filmlerin süresinin 5 ila 7 dakika arasında değiştiği belirtiliyor. Yayınlanan fragmana bakılırsa, çok farklı üsluplara sahip yapımları bir arada seyredeceğiz gibi görünüyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.