Şu An Okunan
Peri: Ağzı Olmayan Kız’ın Vizyon Tarihi Ertelendi

Peri: Ağzı Olmayan Kız’ın Vizyon Tarihi Ertelendi

Can Evrenol’un son filmi Peri: Ağzı Olmayan Kız’ın gösterimi, yeterli sayıda salon bulunamaması nedeniyle son anda ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye’de ilk kez !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde izleyiciyle buluşan, Tallinn Black Nights Film Festivali’nin ana yarışmasında yer alan ve Türkiye vizyon tarihi daha önce 17 Ocak olarak açıklanan Peri: Ağzı Olmayan Kız’ın vizyonu ileri bir tarihe ertelendi. Boxofficeturkiye.com’un verilerine göre filmin yeni gösterim tarihi 7 Şubat.

Baskın (2015) ve Ev Kadını (Housewife, 2017) filmleriyle tanınan Evrenol’un üçüncü uzun metrajının daha önce açıklanan tarihte vizyona girememesinin sebebi olarak, aynı gün vizyon yolculuğuna başlayacak Karakomik Filmler 2 ve Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’ndan dolayı Peri’ye yeterli sayıda salon bulunamaması gösterildi. Ertelenme haberinin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Can Evrenol’a birçok sinemaseverin yanı sıra üniversitelerin sinema kulüpleri de destek oldu. Evrenol, filmin vizyonun yanı sıra özel gösterimlerle de her yaştan izleyiciyle (Peri, ticari salonlardaki gösterimini 16+ olarak gerçekleştirecek) buluşacağını da duyurdu.

Aralık ayında Kıvanç Sezer imzalı Küçük Şeyler de benzer bir sorunla karşılaşmış, 100 kopyayla başladığı vizyon yolculuğunun ikinci haftasında 4 kopyaya düşmüştü. Yönetmenin çabaları ve sosyal medyada kendisine verilen destek sonucu film, kopya sayısını bir nebze arttırarak gösterimlerine devam etmeyi başarmıştı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.