Şu An Okunan
Yaratık’ın Çizgi Romanı Geliyor

Yaratık’ın Çizgi Romanı Geliyor

Sinema tarihinin en sevilen ‘sevimsiz’ kahramanlarından Yaratık (Alien), çizgi roman versiyonuyla Nisan’da yeniden hayranlarıyla buluşacak.

Ridley Scott’ın, aradan geçen kırk yıla rağmen hâlâ etkisinden bir şey kaybetmeyen bilim kurgu klasiği Yaratık (Alien, 1979), Dark Horse Comics tarafından bir mini çizgi roman serisine dönüştürülüyor. Zamanında Dan O’Bannon tarafından yazılan orijinal senaryo, sancılı geçen bir sürecin sonunda yapımcılar David Giler ve Walter Hill tarafından âdeta yeniden yazılmıştı.

Dark Horse Comics, mini çizgi roman serisinde bilinen senaryodan ziyade, O’Bannon’ın orijinal versiyonuna odaklanmayı planlıyor. Yazar Cristiano Seixas ve çizgi roman sanatçısı Guilherme Balbi tarafından hayata geçirilecek proje böylece, Yaratık’taki olaylar dizisine kimi farklılıklar getirecek. Örneğin uzay gemisinin adı Nostromo değil de Snark olacak. Elbette şu gerçek değişmeyecek: “Uzayda kimse çığlığını duyamaz…” Çizgi romanın yayın tarihi 22 Nisan.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.