Şu An Okunan
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması’nın Jüri Üyeleri Açıklandı

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması’nın Jüri Üyeleri Açıklandı

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu. Bu yıl sekizincisi düzenlenecek yarışmanın jürisinde pek çok önemli isim yer alıyor.

Bu sene ellinci yaşını kutlayan Sabancı Vakfı’nın düzenlediği Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması toplumsal meselelere sinema vasıtasıyla dikkat çekmeyi motivasyon kabul ediyor. 2016 yılından bu yana düzenlenen festivalde mülteci kadınlardan çocuk işçilere, ayrımcılıktan iklim değişiminin yaşamlarımız üzerinde yarattığı etkilere çağımızın çok yönlü problemlerine eğilen başlıklar ele alınmıştı. Festivalin sekizinci edisyonu ise gezegenin karşı karşıya olduğu en büyük ekolojik problemlerden su krizinin önemine ve insanlığı bekleyen sıkıntılara dikkat çekerek ‘Su Krizi’ temasıyla düzenleniyor ve ‘Kısacası Susuzluk Çekiyoruz’ sloganını benimseniyor.

Bu yıl 23 şehirden 163 başvurunun yapıldığı festivalde ön jürinin değerlendirmesi sonucu 12 kısa film finalist olarak belirlendi. Genç sinemacıların yoğun ilgi gösterdiği festival finale kalan filmlerden yedisinin yönetmeninin 35 yaş altı olmasıyla da dikkat çekiyor. Festivalde birinci olan filme 60 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye ise 25 bin TL para ödülü sunulacak. Ödül kazanan yapımları film eleştirmeni Alin Taşçıyan, oyuncu Salih Bademci, seslendirme sanatçısı, oyuncu Tilbe Saran, yapımcı, yönetmen Jamillah Van Der Lust Hulst ve yaratıcı yapımcı, senaryo danışmanı Suzanne Pradel’den oluşan jüri belirleyecek. Bu yıl ilk kez 25 bin TL değerinde desteğin sunulacağı Sosyal Etki Ödülü’nü verecek jüride ise gazeteci Nilay Örnek, mimar Özgül Öztürk ve Kokopelli Şehirde kurucularından Yasemin Kırkağaçoğlu yer alıyor.

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması finalistleri ise şu şekilde:

  • Antroposen (Yön. Mehmet Gürü Avcu)
  • Bir Gün Daha (Yön. Eren Halıcı)
  • Bir Varmış Bir Yokmuş (Yön. Ersin Coşkunkanlıgil)
  • CRP (Yön. Umut Kırcalı)
  • Düş (Yön. Güllü Duman Yegen, Mehmet Gültekin)
  • Düşlerdeki Hayat (Yön. Can Yeşiloğlu)
  • Mimas (Yön. Evrim İnci)
  • Son Fide (Yön. Mert İnan)
  • Sona Doğru (Yön. Cihan Yıldırım)
  • Vahşi (Yön. Sinan Kaldan)
  • Yapboz (Yön. Gülşah Erdur)
  • Yevmiye (Yön. Ömer Faruk İlhan)

Öte yandan Sabancı Vakfı, yarışma kapsamında her sene Kısa Film Platformu Buluşmaları düzenliyor. Yarışmaya başvuran tüm eser sahiplerini sinema ve televizyon dünyasının önemli isimleriyle bir araya getiren buluşmalarda finale kalan yönetmenlerin sektör profesyonellerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabileceği bir zemin yaratılıyor. Söyleşi, ustalık sınıfı ve finalist filmlerin gösterileceği dolu dolu bir program sunan buluşmalar 16 Ocak’ta düzenlenecek olup etkinliğe katılmak için vakfın yönlendirdiği link üzerinden kayıt yaptırmak yeterli.

Ödüllerin 17 Ocak’ta Sabancı Center’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacağı Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması’na dair detaylara festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.